Home / Knjaževac / Konkurs za novčanu pomoć učenicima i studentima u Knjaževcu

Konkurs za novčanu pomoć učenicima i studentima u Knjaževcu

Opštinska komisija Knjaževac, objavila je KONKURS ZA DODELU NOVČANE POMOĆI TALENTOVANIM UČENICIMA I STUDENTIMA ZA OPŠTINU KNjAŽEVAC ZA ŠKOLSKU 2017/2018. GODINU.

Konkurs je raspisan za talentovane srednjoškolce i talentovane studente prvog stepena osnovnih akademskih studija. Novčana pomoć se dodeljuje za najviše 45 studenata i najviše 5 učenika. Učenici i studenti koji ostvaruju pravo na učeničku i studentsku stipendiju ili kredit kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nemaju pravo na novčanu pomoć po osnovu ovog Konkursa.

Novčanu pomoć dobiće najviše 45 studenata i najviše 5 učenika. Visina stipendije je 5.000 dinara za studente i 2.500 dinara za učenike

Pravo na novčanu pomoć po osnovu ovog Konkursa ne mogu steći studenti prve godine studija.

Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti redovni učenici i studenti akreditovanih škola i fakulteta u Republici Srbiji koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Knjaževac, odnosno boravište za izbegla i interno raseljena lica, i da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili sledeće rezultate:




1. Učenici srednjih škola koji su, pored odličnog uspeha, u prethodnoj školskoj godini na zvaničnim republičkim takmičenjima zauzeli jedno od prva tri mesta,

2. Studenti osnovnih akademskih studija prvog stepena koji su u prethodnim školskim godinama imali prosečnu ocenu najmanje 8, a nisu obnavljali godinu i imaju najviše dva zaostala ispita iz prethodne godine.

Period davanja novčane pomoći talentovanim učenicima i studentima traje deset meseci i stiče se po isteku školske godine u kojoj su ispunjeni uslovi za ostvarivanje ovog prava, pod uslovima da student i učenik nastave dalje školovanje.

Visina mesečne novčane pomoći studentu iznosi 5.000,00 dinara, odnosno 2.500,00 dinara za učenike.

Kandidat – učenik, prilikom prijavljivanja na konkurs, obavezno podnosi sledeća dokumenta:

-Prijavu,

-Uverenje o upisanom razredu i postignutom uspehu u prethodnom školovanju,

-diplomu sa zvaničnog republičkog takmičenja,

-Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period januar-jun 2017. godine (uverenje se dobija na pisarnici opštine Knjaževac),

-Fotokopiju ili očitanu ličnu kartu (ukoliko je sa čipom) roditelja ili staratelja.

Kandidat – student, prilikom prijavljivanja na konkurs, obavezno podnosi sledeća dokumenta:

-Prijavu,

-Uverenje o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija i postignutom uspehu u prethodnim godinama studija,

-Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period januar-jun 2017. godine (uverenje se dobija na pisarnici opštine Knjaževac),

-Izjava kojom se potvrđuje da kandidat nije u radnom odnosu (izjava se daje na pisarnici opštine Knjaževac),

-Fotokopiju lične karte ili očitanu ličnu kartu (ukoliko je sa čipom).

Prijave sa potrebnom dokumentacijom predaju se pisarnici opštine Knjaževac do 22. decembra. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Komisija za dodelu novčane pomoći razmotriće prispele prijave, izvršiti bodovanje, sačiniti rang listu učenika i rang listu studenata koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na novčanu pomoć. Rang liste se objavljuju na oglasnoj tabli opštine Knjaževac i zvaničnoj internet prezentaciji opštine Knjaževac www.knjazevac.rs.

Kompletan tekst Konkursa možete preuzeti ovde




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...