Home / 2020 / Konferencija povodom projekta prekogranične saradnje – održana onlajn

Konferencija povodom projekta prekogranične saradnje – održana onlajn

 

Opština Knjaževac kao vodeći partner na projektu „Zajedničke mere za zelenu infrastrukturu“, zbog trenutne epidemiološke situacije organizovala je on – line konferenciju na kojoj je predstavljen projekat, koji se realizuje u saradnji sa opštinom Rila iz Bugarske, a koji se sprovodi uz podršku Evropske unije kroz program Prekogranične saradnje Interreg – IPA Bugarska – Srbija,

Događaj je održan preko popularne platforme Zoom, a na konferenciji su, pored Miroljuba Božinovića, menadžera projekta, govorili i Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac, kao i Georgi Davidkov Kabzimalski, predsednik opštine Rila.

Ovo je jedan od najvećih projekata prekogranične saradnje, čija je vrednost 587.177,58 evra. Donatorska sredstva opštine Knjaževac iznose 264.866,33 evra, a opštine Rila iznose 322.311,25 evra. Projekat će trajati dve godine.

Cilj projekta je poboljšanje kapaciteta projektnih partnera u smislu infrastrukture, opreme, znanja i podrške javnosti kako bi se sprečile ublažile posledice poplava i drugih nepogoda.

Projektne aktivnosti će obuhvatiti građevinske radove za odbranu od poplava i nabavku opreme za sanaciju reka, mere zadržavanja prirodnih voda na teritorijama opština Knjaževac u Srbiji  i Rila u susednoj Bugarskoj, zajedničke obuke u prevenciji i upravljanju rizikom od poplava radi povećanja svesti kod stanovništva o posledicama ovih nepogoda, kao i razmena iskustava radi poboljšanja efikasne saradnje u upravljanju rizicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...