Home / Knjaževac / Književni klub ”Branko Miljković” objavio poetsko štivo ”Čarobnjaci” književnika Nebojše Djordjevića

Književni klub ”Branko Miljković” objavio poetsko štivo ”Čarobnjaci” književnika Nebojše Djordjevića

Pred godinu u kojoj obeležava 50 godina od osnivanja, Književni klub “Branko Miljković” iz Knjaževca objavio je više naslova iz svog izdavaštva. Jedna od knjiga je poetsko štivo “Čarobnjaci” književnika Nebojše Đorđevića.

Đorđevićevi „Čarobnjaci“ su više od spoljne manifestacije, dimenzionog rasvetljenja, spolja i iznutra gde vrvi od života, živa bića su u gustom saobraćaju sprovođenja tajnih znanja, izvodeći čarolije iz problema rastojanja, a uspostavlja se odnos nastajanja i trajanja ostvarenja. Poslužiće nas  dimenzijama oivičenim zajedničkim početkom piše recenzent ove knjige Nataša Stanić.

Magistar filozofije Vitomir Stevanović kaže da pesnik koristeći bogatstvo jezika, stihovno izražava svoje viđenje i razumevanje bića, prateći svoju misao od fizičkog ka metafizičkom, od racionalnog ka iracionalnom, tražeći moguću granicu među njima.

“Kao da su krenuli u potragu za samim sobom, da ih ima posvud, u svakom protonu i elektronu geometrije kosmičkih prelaza vidljivog i nevidljivog, svetova, do kojih nas  je kroz putovanje Nebojša Đorđević vešto zatvorio među korice ove pesničke knjige uz sugestivni imperativ  -idi dalje…“  zapisuje književnik  Dragan Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...