Home / Doma kulture Knjaževac / Knjaževčani obeležili Badnje veče uz Poruke mira, ljubavi, solidarnosti i sloge (Foto & Video)

Knjaževčani obeležili Badnje veče uz Poruke mira, ljubavi, solidarnosti i sloge (Foto & Video)


Sinoć, na Badnje veče, Veliki broj Knjaževčana prisustvovao je liturgiji u knjaževačkoj crkvi Svetog Đorđa, kao i osvećenju i tradicionalnom paljenju velikog badnjaka na platou Doma kulture.

Predsednik Opštine Milan Đokić i protojerej Siniša Đorđević, čestitajući Božić uz poruku ”Mir božji, Hristos se rodi” pozvali su građane na ljubav, mir, slogu i male žrtve za ”večni život Knjaževca, koji toliko volimo”, te poželeli da među ljudima bude više zajedništva i solidarnosti.

Predsednik Opštine Milan Đokić uputio je građanima poruku ljubavi i solidarnosti.

‘Bog, najveći vladar čitavog sveta, svega živog i mrtvog, svega vidljivog i nevidljivog, izabra da se njegov sin, začet od Duha svetoga rodi, ne na dvoru, ne u svili i kadifi, već u vitlejemskoj pećini. Čitav život Isusa Hrista jeste simbol žrtve. Ako se pogledaju i pročitaju žitija svetih, videće se da su se svi oni žrtvovali za spas svoj, za spasenje svojih bližnjih, za spasenje ljudskog roda i za život večni. Ako bi svako od nas podneo malu žrtvu za svoj komšiluk, za svoje bližnje, za svoje selo, za svoj grad, za svoju ulicu, svojim malim žrtvama obezbedili bi život večni našem Knjaževcu, koji toliko volimo…”

Protojereja Siniše Đorđevića podsetio je sve prisutne da čine dobra dela i pomažu jedni drugima.

”Svi mi koji smo se molitveno danas našli na ovom skupu i u crkvi, nemamo samo obavezu da sednemo za trpezom, nego da se zamislimo da li ima nekoga u našem komšiluku, od naših bližnjih, ili naših sugrađana, kome je potrebna neka pomoć. Svako od nas može da napravi neko dobročinstvo i nekoga učini radosnim.”

Lomljenju dve božićne česnice, koje su darivali opština Knjaževac i kompanija Tekijanka učestvovali su najmlađi, pronalazivši u njima zlatnike i srebrnjake. Knjaževčani su u dobrom raspoloženju proslavili Badnje veče, a na platou su uživali u vatrometu, grejanoj rakiji i muzici trubačkog orkestra Barka.

-[FAG id=53149]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...