Home / Knjaževac / Knjaževačke osnovne škole opremljene dronovima iz donacije Rotary District 2483

Knjaževačke osnovne škole opremljene dronovima iz donacije Rotary District 2483

U okviru projekata – Global grantova koje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije realizuje Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora, koji je u okviru drugog Global granta obezbedio 670 dronova za učenje programskih jezika Skreč i Pajton za učenike 5. i 6. razreda osnovne škole, među kojima su i  osnovne škole iz Knjaževca.

Četiri osnovne škole iz Knjaževca dobile su na poklon dronove za potrebe nastave informatike.
Direktorima osnovnih škola u Knjaževcu uručeni su dronovi od Rotari kluba Knjaževac i kao poklon guvernerke Zorice Jestrović.Rotari klub Knjaževac  nosilac je ove donacije koja je knjaževačkim osnovcima obezbedila dronove koji će im pomoći u boljem savladavanju informatike.

U cilјu pružanja stručne podrške ustanovama u korišćenju doniranog nameštaja i opreme u odnosno  realizacije Global Granta “Bespilotne letilice za kabinete informatike” , biće obezbeđena realizacija posebne besplatne obuke iz ustanova učesnika u Projektu-  seminari i obuke za nastavnike biće organizovani u Nišu od 9. septembra.“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...