Home / Knjaževac / Knjaževac : Usvojen treći rebalans budžeta (Video)

Knjaževac : Usvojen treći rebalans budžeta (Video)

Danas je održana 23.sednica Skupštine opštine Knjaževac.
Rebalans budžeta, treći od početka godine, uslovljen je suficitom, ostvarenim u 2017. godini, kazao je na sednici Skupštine opštine predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić.
On jetom prilikom  istakao da će najvažniji propjekat, finansiran ovim sredstvima, biti dogradnja vrtića ”Crvenkapa”. Finansiraće se i uređenje seoskih puteva, kao i komasacija.

Rebalans budžeta, treći od početka godine, posledica je suficita, ostvarenog u 2017. godini, kazao je na sednici Skupštine predsednik Opštine Milan Đokić. Deo suficita čine namenska sredstava, dobijena iz države za aktivnosti započete u prošloj godini.

U 2018. godinu prenose se i takozvana nenamenska sredstva, od kojijh će biti finansirano nekoliko, za građane važnih projekata. Među njima je i dogradnja vrtića. kazao je Đokić.

”U 2018. prenosimo 27 miliona dinara. Svakako najvažnija je dogradnja vrtića ”Crvenkapa”, s obzirom da svake godine po tridesetak deteta ostane neobuhvaćeno sistemom PU ”Bajka”. Pet miliona opredelili smo za uređenje nekategorisanih puteva, pet miliona za program komasacije, tri miliona za održavanje javne rasvete.”

Na sednici je, usklađen sa rebalansom budžeta, usvojen i program uređenja građevinskog zemljišta. Odbornici su usvojili i set odluka koje regulišu komunalnu delatnost. Pošto mu je potvrđen mandat, sa mesta zamenika predsednika Opštine u odborničke klupe seo je Miroljub Mihajlović.

U nastavku teksta možete videti kompletan snimak današnje Sednice koja je prenošena uživo putem našeg TV kanala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...