Home / 2021 / Knjaževac : Uspostavljen teretni saobraćaj na pruzi Niš – Zaječar

Knjaževac : Uspostavljen teretni saobraćaj na pruzi Niš – Zaječar

Preduzeće „Infrastruktura železnica Srbije“ saopštilo je  da je uspostavljen teretni železnički saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš- Zaječar, dugoj 108 kilometara i da je ova remontovana regionalna pruga predata u delimičnu eksploataciju.

Teretni saobraćaj, kako se navodi u saopštenju, uspostavljen je polaskom prvog teretnog voza u ponedeljak, 16. avgusta 2021. u 19 sati.

Saobraćaj teretnih vozova na ovoj pruzi obavljaće se tokom 12 sati u toku dana i to u periodu od 19 sati uveče do sedam sati ujutru.

U periodu kada se ne obavlja teretni saobraćaj, odvijaće se finalni radovi na završetku rekonstrukcije pruge, dodaje se u saopštenju.


Rok za tehnički prijem kompletne pruge je 30. oktobar 2021. godine, čime će biti stvoreni uslovi za puštanje u saobraćaj i putničkih vozova na ovoj relaciji.

Pruga Niš-Zaječar, koja je većim delom izgrađena do Prvog svetskog rata, a u potpunosti 1922. godine, prethodno nije bila rekonstruisana od 1961. godine, zbog čega su vozovi na većem broju deonica ove pruge saobraćali brzinama od 10 do 30 kilometara na sat.

„Infrastruktura železnice Srbije“ upozorava i upućuje apel pešacima i vozačima da povećaju opreznost prilikom prelaska preko pruge i na putnim prelazima, jer je između Niša i Zaječara ponovo uspostavljen železnički saobraćaj, nakon što pune dve i po godine nije bilo vozova na ovoj pruzi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...