Home / 2021 / Knjaževac u ACT projektu : Digitalno partnerstvo – opština i mladi (Video)

Knjaževac u ACT projektu : Digitalno partnerstvo – opština i mladi (Video)

 

Projekat  “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ Vlade Švajcarske dodelio je grantove za inovativne partnerske inicijative između organizacija građanskog društva (OGD) i više jedinica lokalne samouprave (JLS).

Među njima je i opština Knjaževac koja će kroz ovaj projekat unaprediti saradnju sa mladim Knjaževčanima kroz kreativno-inovativne metode.

Projekat “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ finansira Vlada Švajcarske, kroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC), a sprovode švajcarska nevladina organizacija HELVETAS Swiss Intercooperation Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje „Građanske inicijative“.

ACT se bavi izazovima građanskog aktivizma u Srbiji tako što:
Organizacijama građanskog društva (OGD)pruža ciljanu podršku za njihov organizacioni razvoj i finansijsku održivost, kao i za jačanje odnosa sa građanima i kapaciteta za umrežavanje. Ovakva podrška omogućava OGD da delotvorno javno zagovaraju i pružaju građanima kvalitetne usluge, koje odgovaraju njihovim potrebama.




Formalnim i neformalnim mrežama organizacija pruža odgovarajuću obuku i prilike da se okupe, definišu svoje strategije javnog zagovaranja i sprovedu aktivnosti koje uključuju veliki broj građana. Ovo vodi većem uticaju građana na procese donošenje odluka i javnih politika.

Podržava saradnju između OGD i lokalnih samouprava radi pružanja boljih usluga građanima.
Kroz ove napore, ACT teži da poveća poverenje građana u OGD i lokalne samouprave. Cilj projekta je i jačanje veza između OGD i građana. Svi ovi napori vode ka povećanom učešću građana u procese donošenja odluka i formulisanje javnih politika i u krajnjem ishodu do aktivnog građanskog društva.


Pogledajte video prilog – Branislav Josifovic Zamenik predsednika opštine Knjaževac




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...