Home / Agencija za razvoj opštine Knjaževa / Knjaževac : Raspisan konkurs za razvoj ovčarstva i kozarstva – ARK

Knjaževac : Raspisan konkurs za razvoj ovčarstva i kozarstva – ARK

Agencija za razvoj opštine Knjaževac raspisala je konkurs za učešće u projektu ”Razvoj ovčarstva i kozarstva u opštini Knjaževac”.

Mere podrške razvoju ovčarstva i kozarstva na teritoriji opštine Knjaževac, koje je na osnovu, Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Knjaževac za 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017. godinu realizovao Fond za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac (Budžetski fond), rezultirale su uvećanjem za preko 1.000 umatičenih grla ovaca i koza.

Poljoprivredna gazdinstva koja su ostvarila podršku za razvoj ovčarstva i kozarstva na teritoriji opštine Knjaževac u  periodu 2013 – 2017.  imaju ugovorenu obavezu uvećanja stočnog fonda i doniranja priplodnog podmladka novim korisnicima podrške razvoju ovčarstva i kozarstva u periodu od 5 godina.


Pravo na učešće po ovom Konkursu ima porodično poljoprivredno gazdinstvo, upisano u registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom u 2018. godini, sa sedištem na teritoriji opštine Knjaževac.

Zahtev za učešće u projektu dostavlja se Agenciji za razvoj opštine Knjaževac, Cara Dušana 19,  sa naznakom „Prijava za učešće u projektu  Razvoj ovčarstva i kozarstva u opštini Knjaževac ”, isključivo putem pošte ili pisarnice Agencije za razvoj opštine Knjaževac. Konkurs je otvoren do 24. decembra, a o detaljima zainteresovani se mogu informisati na sajtu Agencije (www.ark.rs), na oglasnoj tavli opštine Knjaževac, kao i u mesnim zajednicama.  Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 019/731-256, Agencija za razvoj opštine Knjaževac.





 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...