Home / 2021 / Knjaževac : Preminuo Borislav Bora Ranđelović

Knjaževac : Preminuo Borislav Bora Ranđelović

 

Obaveštavamo  javnost Knjaževca, da je 20. 09. 2021.g. posle kraće bolesti preminuo Borislav Bora Ranđelović, jedan od najistaknutijih privrednika Knjaževca i eksperata iz oblasti geologije.

Borislav Ranđelović je rođen 1939 godine u Vasilju, gde je završio osnovnu školu. Diplomirao je na Geološkom fakultetu 1964.g. u  Beogradu. Nakon okončanih studija obavljao je niz odgovornih upravnih i stručnih funkcija, u rada mladoj i ekspanzivnoj privredi Knjaževca.

U periodu od 1964 do 1994 godine nalazio se na funkcijama direktora rudnika Podvis i preduzeća Gabrogran kao i na funkciji zamenika direktora industrijskog  kompleksa RGP Impaz.

Posvećen poslu, marljiv i uvek zaneto  zagledan  u beskrajnu  tišinu geološke  nauke, ostao je upamćen  u  javnosti i među  svojim  kolegama kao  pouzdan, pošten i sposoban  direktor, beskompromisni  branitelj  radnika i njihovih  prava  i  jedan od  utemeljivača  prvih, knjaževačkih industrijskih preduzeća. Izjave  saučešća porodica  će  primati, u kapeli  na  Istočnom groblju, od 16 do 18 časova, i u toku sutrašnjeg dana, od 09 do 12 časova.

Sahrana Borislava Ranđelovića biće održana u 13 časova, u selu Vasilj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...