Home / Knjaževac / Knjaževac : Pomen dr Zoranu Đinđiću

Knjaževac : Pomen dr Zoranu Đinđiću

novostidana.rs

novostidana.rs

U crkvi Svetog Đorđa u Knjaževcu, u nedelju, 12. marta, održan je pomen dr Zoranu Đinđiću. Ovim pomenom obeleženo je 14 godina od njegovog tragičnog ubistva. Članovi Demokratske stranke u Knjaževcu prisustvovali su pomenu.

Tadašnji premijer Srbije i predsednik Demokratske stranke ubijen je 12. marta 2003. godine ispred Vlade Srbije. Sa 130 metara udaljenosti pucano je iz snajpera sa prozora zgrade Zavoda za fotogrametriju u Beogradu. Za njegovo ubistvo pravosnažno su osuđeni Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek na maksimalnu kaznu od 40 godina.

,,Neka Bog dâ da se to više nikada ne desi, da Srbin digne ruku na Srbina zbog politike. Video je dalje, bio je vizionar i da je ostao živ, bilo bi nam daleko bolje, ne bismo se vratili sto koraka unazad od onih reformi koje je on započeoʼʼ, kazao je starešina Crkve Siniša Đorđević.

Srbija je danas, kako kažu u Demokratskoj stranci, veoma daleko od ideologije ovog političara.

,,Mislim da je vrlo neprimereno pokušavati da danas tražimo političare kakav je bio Zoran Đinđić. Sve ono za šta se on zalagao i borio, danas Srbija ne prepoznaje ni u jednom političaru. Srbija je daleko od demokratskog društva za kakvo se iskreno borio Zoran Đinđić,ʼʼ kaže Dragan Mančić, predsednik OO DS.

Iako je prošlo 14 godina od atentata, dr Zoran Đinđić nije zaboravljen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...