Home / Knjaževac / Knjaževac : Počela pripremna nastava (Foto & Video)

Knjaževac : Počela pripremna nastava (Foto & Video)

Danas je, kako je i najavljeno, u organizaciji opštine Knjaževac, u Regionalnom centru za stručno usavršavanje, počela besplatna pripremna nastava za osmake i maturante.

Kada je reč o planovima za budući poziv, mladi su neodlučni, posebno osmaci. Njihova interesovanja idu od Tehničke škole u Knjaževcu  ili Medicinske škole u Zaječaru do Vojne gimnazije u Beogradu. Bilo kako bilo, još uvek ima vremena da se dobro razmisli o budućnosti. Ipak, ova pripremna nastava im znači, iako se od septembra jednom nedeljno pripremaju za prijemni ispit i u svojim školama.

Iako su im se zadaci učinili lakim, još više vežbanja i znanja nije na odmet, rekla je nastavnica matematike Brankica Petković.

,, Za desetak zadataka, koliko smo do sad prešli, otprilike su svi rekli ,,Uf, tako će biti i na prijemnom? Pa to je baš prosto!ʼʼ Znači, ja sam za sad zadovoljna, videćemo nadalje kako će biti. Deca su svesna i njima je rečeno da ovo nije obavezno, da oni već pripremnu nastavu imaju u školi, ali da je ovo za njihovo dobro, što su oni prihvatili.ʼʼ

Zadovoljstvo roditelja i učenika ali i organizatora, lokalne samouprave, veliko je. To je i naglasio Branislav Josifović, šef kabineta predsednika opštine.

,,Ono što najviše raduje, to je veliki odziv dece i krajnje pozitivni komentari roditelja. Što se tiče osmaka, imamo sto dvadeset petoro dece, koja su se prijavila za srpski jezik i sto dvadeset petoro za matematiku. Oni su podeljeni u sedam grupa i svakog vikenda od danas, pa sve dok ne završe svoje zbirke, imaće dvočas svakog dana. Što se tiče maturanata, zbog specifičnosti njihovog upisa i njihovih testova za fakultete, uspeli smo da organizujemo četiri predmeta koji su se pokazali kao najtraženiji u anketi. To su srpski, matematika, sociologija i psihologija. Što se nas tiče, na nama je da stvaramo uslove za naše mlade sugrađane i, kao što je predsednik najavio na početku godine, ovo je godina dece i mladih. Ja sam siguran da ćete imati još lepih vesti što se tiče servisa za mlade i za decu.ʼʼ

Nastava će iz svih predmeta, i za osmake i za maturante, biti organizovana u Regionalnom centru za stručno usavršavanje.

U nastavku testa možete videti video prilog i fotografije sa pripremne nastave.




[FAG id=48926] link do fotogalerije


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...