Home / 2022 / Knjaževac : Otpočelo sprovođenje još 15 projekata koje podržava Vlada Švajcarske

Knjaževac : Otpočelo sprovođenje još 15 projekata koje podržava Vlada Švajcarske

Svečanošću održanom u petak, 4. marta, u beogradskom Muzeju nauke i tehnike obeležen je početak sprovođenja novih 15 projekata, među kojima se nalazi i opština Knjaževac, koje finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) kroz projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“.

Odobreni projekti predstavljaju najbolje predloge koji su pristigli na drugi poziv za dostavljanje projekata u okviru grant šeme „Javno zagovaranje na lokalnom nivou“ koji je bio raspisan 15. novembra i trajao je mesec dana.




Cilj ACT projekta kroz ovu grant šemu i specifično kroz ovaj poziv jeste podrška zagovaračkim inicijativama organizacija građanskog, civilnog društva za unapređenje lokalnih javnih politika, uz aktivno uključivanje građana u sve faze procesa zagovaranja. Cilj ACT-a je da se kroz ove grantove građansko društvo u Srbiji osnaži za efikasnije i aktivnije učešće u u procesu donošenja odluka i kreiranja politika kroz zagovaračke aktivnosti, kao i da mobiliše podršku građana i zastupa njihove interese u procesu donošenja odluka. Podržani projekti sprovodiće se u Smederevu, Leskovcu, Novom Sadu, Beogradu, Boru, Pančevu, Užicu, Kragujevcu, Knjaževcu, Paraćinu, Pirot i Leskovcu.

Okupljenim dobitnicima granta obratili su se Melina Papageorgiou Trippolini, šefica odeljenja za demokratsko upravljanje Švajcarske kancelarije za saradnju, Jens Engeli, međunarodni tim lider ACT-a i regionalni direktor Helvetasa i Bojana Selaković, prograska direktorka Građanskih inicjativa.

Prva faza ACT-a traje 4 godine, od oktobra 2019. godine kada je projekat pokrenut, do okobra 2023. godine. Projekat ACT sprovodi konzorcijum koji čini švajcarska organizacija Helvetas Swiss Intercoopertaion i udruženje Građanske inicijative iz Beograda.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...