Home / Knjaževac / Knjaževac : Ivković smenjen s funkcije predsednika Skupštine (Video)

Knjaževac : Ivković smenjen s funkcije predsednika Skupštine (Video)

Na 26. sednici Skupštine opštine Knjaževac, za Ivkovićevo razrešenje glasalo je 27 narodnih predstavnika.

Ime Miodraga Ivkovića, predsednika Skupštine opštine, našlo se na peticiji kojom se traži smena aktulenog opštinskog rukovodstva. Bio je to razlog da 26 odbornika SNS-a zatraži upravo njegovu smenu, što se i dogodilo na 26. sednici Skupštine opštine Knjaževac

Neuspeli pokušaj smene aktuelnog opštinskog rukovodstva i Srpske napredne stranke s vlasti, koštali su Miodraga Ivkovića, razrešenja dužnosti predsednika Skupštine opštine. Za njegovo razrešenje glasalo je 27 odbornika, što, prema rečima Milana Đokića, predsednika Opštine, najbolje govori o jedinstvu u vladajućoj većini.

”Razlozi za to su aktivnosti jedne grupe opozicionih odbornika i na žalost i samog predsednika Skupštine i bivšeg zamenika predsednika opštine, koji su pokušali da prikupljanjem potpisa smene opštinsko rukovodstvo i SNS. Taj pokušaj nije uspeo i iz tih razloga je predsednik SO danas razrešen dužnosti. Legitimne su želje opozicionih odbornika da smene opštinsku vlast. Da li je sada za to vreme, ili nije – to je na njima da odluče. Mene brine to što su u svemu tome učestvovala i dva – tri naša odbornika. Zato su ranije razrešeni zamenik predsednika i danas predsednik SO.”

Koalicija ”Za Knjaževac zajedno” još prilikom izbora ukazivala je da Ivković nije dobro rešenje za prvog ćoveka ovog zakonodavnog organa, kazao je Dragan Mančić, šef odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”, dok je doskorašnji zamenik predsednika, sada nezavisni odbornik Miroljub Mihajlović izrazio sumnju u regularsnost donete odluke o Ivkovićevoj smeni.

”Naš stav vezano za Ivković magistra Miodraga je poznat još prilikom njegovog izbora. Koalicija ”Za Knjaževac zajedno” još tada je ukazivala da to nije najbolje rešenje. Pre neke dve, tri sednice, smenili smo zamenika predsednika, o kome je naš stav bio poznat. Danas smenjujemo predsednika SO. Moje pitanje je da li ste svesni da smenjujemo prvog čoveka jednog zakonodavnog organa, a to ne prati predlog za imenovanje novog predsednika SO,” kazao je Mančić.

”Kada je i gde, da li imate zapisnik da je donešena odluka za Ivkovićevo razrešenje”, pitao je Mihajlović.

Đokić je pozvao sve predstavnike naroda u lokalnoj skupštini da u budućnosti vreme i energiju posvete rešavanju problema građana.

”Mi smo ovde zahvaljujući poverenju građana. Građani su nam poverenje ukazali da bismo im rešavali probleme, a ne da bismo pravili nove troškove svojim neodgovornim ponašanjem. Ja se nadam da ovakvih sednica sa ovakvim dnevnim redom više neće biti, nego da ćemo donositi odluke i baviiti se rešavanjem problema građana. Bavljenje time ko će u koju fotelju da sedne, ko će bolje da se rasporedi, možda je važno za stranke, ali svakako nije važno za građane. Njih interesuje šta
ćemo da uradimo i to je jedini razlog zbog koga se trudimo da funkcionišemo što bolje, jedinstvenije i homogenije”, istakao je Đokić.

Aktima lokalne samouprave, rok za izbor novog predsednika Skupštine opštine je 30 dana i u tom roku, Srpska napredna stranka imaće predlog za novog predsednika. To će se, kako kaže prvi čovek knjaževačke opštine, dogoditi u septembru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...