Home / 2021 / JAVNA RASPRAVA O NACRTU PLANA RAZVOJA OPŠTINE KNjAŽEVAC I NACRTU STRATEGIJE RAZVOJA OPŠTINE KNjAŽEVAC

JAVNA RASPRAVA O NACRTU PLANA RAZVOJA OPŠTINE KNjAŽEVAC I NACRTU STRATEGIJE RAZVOJA OPŠTINE KNjAŽEVAC

Svi građani Knjaževca koji žele da učestvuju u donošenju konačnog Plana i  Strategije razvoja opštine Knjaževac za period od 2021 -2027, mogu to da učine slanjem svojih predloga i nacrta kao i učešću u Javnoj raspravi.

Nacrt Plana razvoja opštine Knjaževac i Nacrt Strategije razvoja opštine Knjaževac usvojeni su na sednici Opštinskog veća opštine Knjaževac održane dana 22.04.2021. godine i isti se dostavljaju na javni uvid.

Javna rasprava se zakazuje za 20.05.2021.godine u 11 sati za Plan razvoja opštine Knjaževac, a u 12 sati za Strategiju razvoja opštine Knjaževac u sali Opštinskog veća u zgradi opštine Knjaževac. Pozivaju se svi zainteresovani građani da daju predloge i sugestije na utvrđene Nacrte na elektronsku adresu..



soknjazevac@mts.rs ili u pisanom obliku na Pisarnici opštine Knjaževac do 14.05.2021. godine i uzmu učešće u Javnoj raspravi. Nacrt Plana razvoja opštine Knjaževac možete preuzeti ovde, a Strategiju razvoja opštine Knjaževac možete preuzeti ovde  

Poštovane građanke i građani opštine Knjaževac, 

 

Planiranje sopstvenog razvoja izraz je odgovornosti za budućnost naše opštine. Utvrđivanje ideja i puteva, zadataka i realno potrebnih sredstava, bitna je pretpostavka ostvarenja onoga što želimo – moderan i razvijen Knjaževac, savremenu i privredno naprednu opštinu. Vreme u kome živimo donosi brojne izazove u oblasti ekonomskog, ekološkog i društvenog razvoja. Intenzivna promena okolnosti na nacionalnom i međunarodnom planu zahteva adekvatne odgovore lokalnih zajednica, koje teže poštovanju koncepta održivog razvoja. Razumevajući da nove okolnosti zahtevaju nove akcije, kojima se na najbolji način angažuju postojeći resursi na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou smatrali smo da je neophodno izraditi Plan razvoja opštine Knjaževac u skladu sa savremenim kretanjima u oblasti razvoja planskog sistema. Opština Knjaževac se može pohvaliti kontinualnim strateškim planiranjem svog celovitog i održivog razvoja i jedna je od prvih opština u Srbiji koja je izradila Plan razvoja opštine u skladu sa novim zakonskim odredbama.

Plan razvoja teži uspostavljanju modela koji na kvalitetan način izlazi u susret društveno ekonomskim potrebama i interesima građana, a istovremeno uklanja ili znatno smanjuje uticaje koji prete ili štete životnoj sredini i prirodnim resursima. Prilikom definisanja prioriteta za period do 2027.godine posebnu pažnju smo posvetili merama usmerenim ka stalnom ekonomskom rastu, koje, osim ekonomske efikasnosti, tehnološkog napretka, više čistih tehnologija i smanjenje zagađenja, inovativnosti i društveno odgovornog poslovanja, obezbeđuju smanjenje siromaštva i stope nezaposlenosti, pružaju mogućnost za permanentno obrazovanje, unapređenje zdravlja, socijalne inkluzije ranjivih grupa, bezbednosti, jačanju organizacionih i kapaciteta ljudskih resursa. Sve ove mere teže krajnjem cilju – stvaranju uslova koji će Knjaževac učiniti opštinom, prestižnom za život.
Uz posebnu zahvalnost projektu RELOF2 i timu za izradu plana, ali i svima koji su na bilo koji način, pomogli da se ovaj proces dovede do kraja, želim posebno da naglasim potrebu da, svi zajedno, odgovorno i posvećeno pristupimo ostvarivanju zacrtanih ciljeva koji će nas približiti viziji da ovo bude mesto za kvalitetan život nas i naše dece. Ubeđen sam da je ovo moguće i ostvarivo jer verujem u sposobnost svakog građanina i građanke opštine Knjaževac da prepozna važnost strateškog planiranja, u cilju održivog razvoja, i verujem u kapacitete lokalne samouprave da uspešno realizuje zacrtano.

S velikim poštovanjem, Mr Milan Đokić
Predsednik opštine

 

Sve dokumente možete preuzeti na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac na sledećoj adresi : http://www.knjazevac.rs/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...