Home / 2021 / HAPŠENJE U ZAJEČARU : ZAJEČARCI I KRIJUMČARILI LJUDE (Video)

HAPŠENJE U ZAJEČARU : ZAJEČARCI I KRIJUMČARILI LJUDE (Video)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično delo nedozvolјen prelazak državne granice i krijumčarenje lјudi.

Uhapšeni su D.T. (1978), M.M (1978), P.P. (1988), V.T. (2002), M. P. (1988), R.S. (1966), D. A. (1973) i M. P. (1963), svi iz Zaječara.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D.T. terete se da su u cilјu sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvolјen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državlјanstva i 12 državlјana Avganistana.
Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilјu dalјeg ilegalnog prebacivanja u zemlјe Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 evra po jednom migrantu. Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 evra, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlјa rad na ovom slučaju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...