Home / 2020 / Falc East donirao monitore Zdravstvenom centru Knjaževac ( Video)

Falc East donirao monitore Zdravstvenom centru Knjaževac ( Video)

 

Donaciju vrednu oko milion dinara predstavnicima knjaževačke zdrastvene ustanove uručili su Sauro Dezi i Martin Mitić, čelni ljudi Kompanije Falc East.

Zdravstveni centar Knjaževac dobio je danas vrednu donaciju – monitore za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, dar kompanije Falc East.

„Uvek smo bili spremni da pomognemo knjaževački Zdravstveni centar, a u ovakvoj situaciji pomoć je još potrebnija. Želim da saradnju nastavimo još dugo, kao što želim da ova pandemija što pre prođe“, izjavio je Sauro Dezi, generalni direktor Falc East-a.

„Ovi monitori su izuzetno potrebni aparati svim pacijentima, ali su posebno dobrodošli na internom odeljenju. Nije prvi put da nam Falc East donira opremu, ovi pokloni nam mnogo znače i želim da se zahvalim darodavcima“, rekao je dr Mirko Dositijević.




 

Dr Ivica Rakić, v.d. direktora Zdravstvenog centra istakao je da je Falc East društveno odgovorna firma koja je to dokazala mnogo puta, a u vremenima kada je jako teško nabaviti ovakvu vrstu opreme oni su izdvojili sredstva i obezbedili vrednu donaciju, na čemu je izrazio zahvalnost.

Društveno odgovorno poslovanje jedan je od prioriteta Kompanije Falc East, istakao je Martin Mitić, finansijski direktor i dodao da se nada da će monitori uručeni Zdravstvenom centru doprineti generalno boljem zdravstvenom stanju sugrađana.

„Kompanija Falc East jedan je od najvećih poslodavaca u Timočkoj krajini. Ovo je samo jedna u nizu akcija kojom ova kompanija pomaže građane opštine Knjaževac. Na ovaj način pokazujemo da smo na istom zadatku – u borbi protiv ove pošasti koja je pogodila ceo svet, našu državu, pa i Knjaževac, svi zajedno – i privatnici i privrednici i zdravstveni radnici i lokalna samouprava. Pozivam sve naše stanovnike da se ponašaju odgovorno, jer bez toga svi naši napori ostaće bez rezultata“, poručio je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Monitori koje je danas kao donaciju dobio Zdravstveni centar prate vitalne funkcije organizma pacijenta, obavljaju stalno snimanje EKG-a, mere pritisak i koncentraciju kiseonika u krvi, kao i još neke funkcije kod pacijenata koji su u posebno teškom stanju. Vrednost donacije je oko milion dinara.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...