Home / 2020 / Dvoje Knjaževčana preminulo od COVID-19, neosnovani napadi na lekare

Dvoje Knjaževčana preminulo od COVID-19, neosnovani napadi na lekare

Svakoga dana u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzrokovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno. Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru Niš dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije koronavirusom, saopštio je dr Ivica Rakić, direktor Zdravstvenog centra.

Svakoga dana bar dva pacineta, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja šalju se u zdravstvene ustanove u Nišu, navodi dr Rakić i dodaje da su komentari na društvenim mrežama tokom vikenda neprimereni.



 

”Nisam regaovao kada sam napadan, kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo…Smatrao sam da je to deo posla svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu. Ali, prethodnog dana, nakon lažne objave na društevnim mrežama, u komentarima je pozivano na ubistvo lekara. U vreme vanredne situacije, kada se zdravstveni sistem suočava sa najtežom situacijom u svojoj istoriji, kada se svakodnevno borite za živote desetina životno ugroženih, ponašanje pojedinaca je ispod svakog ljudskog dostojanstva. Niko nije savršen, pa ni zaposleni u Zdravstvenom cemtru, ali niko nema prava da javno poziva na nasilje prema zaposlenima u ZC Knjaževac, u vreme kada ljudi daju sve od sebe da sačuvaju živote, kada ne koriste godišnje odmore, kada  ni sami nisu sigurni da li će viruse odneti ukućanima  i zaraziti nekog od najmilijih. Ne žalimo se, to nam je posao, za to smo školovani. Zdravstveni centar će ubuduće podnositi tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom, kako bi zaštitio ustanovu, što nam je, na kraju, i obaveza”, navodi u saopštenju dr Ivica Rakić, direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...