Home / Knjaževac / 43.Sednica skupštine Opštine Knjaževac – snimak (Video)

43.Sednica skupštine Opštine Knjaževac – snimak (Video)

Poslednja sednica Skupštine opštine Knjaževac, pred skorašnje lokalne izbore održana je juče u prostoru Doma kulture.

Glavne teme 43.sednice bili su programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova.

Na pitanja i sugestije odbornika koalicije ”Za Knjaževac zajedno” Darka Petrovića, odgovorio je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, koji je, tom prilikom, pojasnio da će izradom plana generalne regulacije naselja Ćuštica biti kompletirani planski dokumenti opštine Knjaževac, da će izgradnja trotoara u Trgovištu i Dubravi početi u aprilu, te da će uskoro biti završeni i brana i dogradnja vrtića. Nije izostala ni reakcija predsednika Opštine Milana Đokića, na komentar Dragana Mančića, šefa odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno”, da se zaposlenima u Preduzeću za razvoj manipuliše u marketinške svrhe Srpske napredne stranke.

 

Već četiri godine pričamo o prihvatilištu, sada o azilu za životinje, jezero Jezava više niko ne pominje, dobro je što više ne zamajavamo narod participativnim budžetiranjem. Manipuliše se ljudima u Preduzeću za razvoj u marketinške svrhe SNS, odnosno direktno aktuelnog predsednika Milana Đokića”, rekao je Mančić. ”Svi u ovoj sali u nekom trenutku su učestvovali u lokalnoj vlasti. Što se niste slikali iza toga i pored toga što ste uradili ? Mogli ste, niko vam nije branio. Branilo vam je samo to što su vam nedostajali rezultati, pa niste imali pored čega da se slikate. Niko nikome nije uskratio pravo na medije, na društvene mreže…Mogli ste da zakucate ekser, pa da se pored njega slikate,” odgovorio je Milan Đokić.

Jedna od tačaka dnevnog reda jučerašnje Sednice lokalnog parlamenta bio je i program rada JP ‘’Toplana’’ Knjaževac. Prisutnim odbornicima, Ljubodrag Tričković, direktor ovog preduzeća, obrazložio je, da će glavni posao ”Toplane” u ovoj godini biti izrada projekta za izgradnju nove toplane na bio masu. ”Ministarstvo energetike dalo je zeleno svetlo za izradu predloga projekta za izgradnju nove toplane na bio masu šumskog porekla, čime ćemo dobiti pouzdanije i jeftinije grejanje”, naglasio je Tričković.

Nakon v. d. statusa, Jelena Kinđer je, odlukom skupštinske većine, imenovana za direktorku Turističke organizacije, a lokalni parlament dao je saglasnost i na programe poslovanja Agencije za razvoj i Crvenog krsta. Imenovani su novi upravni odbori u Domu kulture i Predškolskoj ustanovi, te školski odbor Osnovne škole ”Kaplar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...