Home / Knjaževac / 18. sednica Skupštine opštine Knjaževac (Foto & Video)

18. sednica Skupštine opštine Knjaževac (Foto & Video)


-Danas je knjaževačkom Domu kulture održana 18. sednica Skupštine opštine Knjaževac.

Pred odbornicima bili su izveštaji o radu i pripremljenosti osnovnih i srednjih škola. Razgovaralo se i o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine i drugim temama, oko kojih su i vlast i vlast i opozicija bili jednoglasni. Nije bilo saglasnosti prilikom glasanja o rešenju o imenovanju Milene Milošević Micić na funkciju direktorke Zavičajnog muzeja, protiv koga se izjasnila većina odbornika vladajuće Srpske napredne stranke.

Rezultati koje su neke od osnovnih i srednih škola postigle u protekloj godini, kao i njihova pripremljenost za tekuću godinu, bili su jedna od tema 18. sednice Skupštine opštine. Nakon što su odbornici čuli i pohvalili rezultate đaka, predsednik opštine Milan Đokić istakao je da oni lolaknu samoupravu obavezuju da neprekidno radi na poboljšanju materijano – tehničkih uslova za rad obrazovnih ustanova. On je nagovestio nove investicije u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja.





”Sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je apsolutna finansijska podrška za kompletnu rekonstrukciju Knjaževačke gimnazije, od krova do parternog uređenja. Ista vrsta podrške dobijena je i za Dom zdravlja”, kazao je predsednik.

O izvršenju budžeta u za prvih devet meseci ove godine govorila je Ankica Marković, načelnica Odeljenja za budžet. Ona je podsetila na tri rebalanasa i prihode koji su se u opštinsku kasu slevali iz republike, ili kroz donacije i projekte.

”Sa trećim rebalansom imali smo budžet vredan milijardu 18 miliona 700 hiljada dinara”, rekla je Marković.

O radu škola, Crvenog krsta, izmenama komunalnih odluka i zabrani držanja domaćih životinja na teritoriji grada, odbornici su se izjasnili jednoglasno. Nije bilo saglasnosti o direktoru Zavičajnog muzeja, s obzirom da je protiv rešenja o imenovanju Milene Milošević Micić na tu funkciju glasala većina odbornika opštinske skupštine iz redova vladajuće SNS.

 

[FAG id=51146]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...