Home / Marketing / "Exe Net" u Knjaževcu

"Exe Net" u Knjaževcu

flajer wifi i iptv

Besplatna digitalizacija za korisnike “Exe Net”-a

Pošto je u planu da analogni signal u Srbiji bude ugašen do 17. juna, prelaz na digitalni signal je obaveza svih onih koji ne žele da ostanu bez televizijskih kanala, što „Exe Net“ svojim korisnicima nudi besplatno.

Kako objašnjavaju stručnjaci u ovom najvećem niškom internet provajderu, digitalizacija se pre svega odnosi na one građane koji imaju stare televizore, dok oni koji imaju kablovsku, IPTV ili satelitsku – nisu u obavezi da pređu na digitalno emitovaje jer će imati svoje programe.

Prelaz sa analognog terestrijalnog na digitalni signal garantuje bolju sliku i zvuk, više kanala i TV vodič kroz programe, omogućava gledanje televizijskih kanala u digitalnom, ali i u HD formatu.

Digitalna televizija prikazuje sliku u rezoluciji 720×576 piksela, dok se u HD formatu prikazuje slika u rezoluciji 1920×1080 piksela što u praksi ima za rezultat sliku koja je do pet puta jasnija od slike standardne rezolucije – kažu stručnjaci „Exe Net“-a.

Da bi ovo omogućili, građani moraju da obezbede televizor koji sadrži takozvani DVB-T2 tjuner ili da na već postojeći stari televizor priključe set-top-boks.

Trenutno u Srbiji oko 40 odsto stanovništva nema nove televizore koji su neophodni za praćenje digitalnih signala i zato su im potrebni set-top-boksovi. Set-top-boks uređaj (STB uređaj) omogućava prijem digitalnog televizijskog signala na televizorima na kojima se program prati putem sobne ili krovne antene – objašnjavaju u „Exe Net“-u.

Dodaju da cena televizora sa DVB-T2 tjunerom varira od 300 do preko hiljadu evra, dok bi građani koji nemaju takve televizore za kupovinu set-top-boksa trebalo da izdvoje oko 20 evra.

 

Besplatna digitalizacija i za wifi korisnike

Preko baznih stanica u većim mestima, ali i u ruralnim krajevima, „Exe Net“ je doveo Internet velikih brzina preko koga će distribuirati i IPTV digitalnu TV sa preko 120 kanala u osnovnoj ponudi.

Pored velikog izbora TV kanala (preko 120) korisnici IPTV-a će dobiti raznovrsne radio stanice i preko izabranih aplikacija mogućnost korišćenja YouTube-a, Interneta (preko Internet Browser-a), puštanje filmova preko usb memorija i igranja nekih jednostavnijih video igrica.

Takođe, uz naš IPTV nema potrebe za pretragom frekvencija na televizoru za svaki kanal posebno,
kao ni potrebe za televizorom koji memoriše veliki broj kanala – kažu u „Exe Net“-u.

WiFi Internet paketi od 5 ili 7 Mbps koštaju 950, odnosno i 1.190 dinara. Uz ove pakete je moguće uzeti i IPTV uz doplatu od samo 600 din.

Uz paket od 12 Mbps, koji košta 1.490 dinara, korisnicima je obezbeđen gratis WiFi ruter.

Cenovnik

 

Za dodatne informacije vezano za besplatnu digitalizaciju zainteresovani se mogu informisati telefonom na broj 018/41-55-555, u prostorijama „Exe Net“-a u Dušanovoj ulici broj 85 ili na sajtu www.exe-net.net.

 

baner2

exe-net

Exe Net je od prošle godine omogućio korišćenje internet usluga i Turbo Flat paketa u Opštini Knjaževac!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.