Home / Knjaževac / ODRŽAN X MEĐUNARODNI SEMINAR pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije U KNJAŽEVCU

ODRŽAN X MEĐUNARODNI SEMINAR pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije U KNJAŽEVCU


Danas je, prema planu, u Knjaževcu održan X Medjunarodni stručni seminar u organizaciji Regionalne asocijacije pčelarskih organizacija jugoistočne Srbije.

Domaćin je bilo DP “Lipa” iz Knjaževca, član Asocijacije. Njihovo gostoprimstvo je bilo na visokom nivou.

Iako je zbog praznika u Knjaževcu bilo više gostiju sa strane nego iz Knjaževca, pred 100 slušalaca, predavači su održali maestralna predavanja.

Dipl. ing. Boris Bučar, kao centralni gost savetovanja, održao je vanredno zanimljivo predavanje koje je obilovalo novim činjenicama i najsvežijim informacijama iz pčelarske nauke i prakse. Zasluženo je dobio gromoglasan aplauz.

Ivan Brndušić je izneo svoje viđenje kako priroda demantuje nauku i potkrepio ga svežim razmišljanjima koja teraju svakoga da stavi prst na čelo. Predavanje je propratio filmom koji je obilovao ekskluzivnim snimcima.

Vlastimir Spasić je izveo praktičnu prezentaciju otklapanja saća toplim vazduhom, što je pobudilo značajnu pažnju.

Meni lično je žao što nakon seminara nisam mogao da posvetim odgovarajuću pažnju našim gostima, zbog privatnih obaveza, ali mogu da kažem da su se sigurno na mene naljutili na oba mesta, na jednom što sam otišao ranije, a na drugom što sam stigao mnogo kasnije:-)


Moram da napomenem da je bilo gostiju i slušalaca iz skoro svih krajeva Srbije. Najduži put je svakako prešao Aleksandar Bikar sa suprugom Svetlanom iz Sremskih Karlovaca, kojima već više savetovanja unazad nije ni teško ni skupo da prevale toliki put da bi propratili seminare.

Na kraju seminara, organizovan je ručak za sve posetioce seminara.

Dr med. Rodoljub Živadinović


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...