Home / Agencija za razvoj opštine Knjaževa / 40.sednica Skupštine opštine Knjaževac u znaku usvajanja budžet za 2020.godinu (Video)

40.sednica Skupštine opštine Knjaževac u znaku usvajanja budžet za 2020.godinu (Video)

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Knjaževac, 40. po redu, knjaževački odbornici usvojili su budžet za 2020. godinu.
Odbornici su tom prilikom doneli i zaključak kojim se nalaže brisanje potencijalnih lokacija za izgradnju derivacionih elektrana iz budućeg prostornog plana, a od državnih organa traži stavljanje moratorijuma na gradnju MHE u Parku prirode Stara planina.

<

div class=”btArticleBody portfolioBody btTextLeft”>

<

div class=”bt_bb_wrapper”>

Opštinski budžet projektovan je na blizu milijardu i 400 miliona dinara i njime će se obezbediti dovoljno novca za sve ono što su potrebe opštine Knjaževac i njenih žitelja, kazao je na sednici Skupštine opštine, obrazlažući odluku o budžetu za 2020. godinu, predsednik Opštine Milan Đokić.  Opredeljena su sredstva za uređenje saobraćajnica, obrazovne i ustanove kulture, sport, podršku porodicama sa više dece. Nastavljaju se mere fokusirane na nove obime poljoprivredne proizvodnje. Podršku budžeta imaće i mladi koji traže posao za stručnu praksu, ali i oni koji žele da se prekvalifikuju.


”Budžet, predviđen za 2020. godinu, iznosi 1.389.859,100 dinara. Koncipiran je od prihoda od kojih su najveći porezi, transferi od drugih nivoa vlasti, donacija, primanja od prodaje imovine. Najviše prihoda očekuje se od poreza i oni čine natpolovičnu većinu budžeta,” kazao je Đokić.
Skupština se bavila i izgradnjom malih hidrocentrala u Parku prirode Stara planina.Na predlog odbornika Vojkana Stankovića, odbornici SO Knjaževac jednoglasno su usvojili zaključak da se od državnih organa zatraži stavljanje moratorijuma na izgradnju hidrocentrala.
”U cilju zaštite životne sredine Parka prirode i turističke regije Stara planina, nalaže se Javnom preduzeću za razvoj, urbanizam i izgradnju da u postupku izrade budućeg prostornog plana opštine Knjaževac, izbriše potencijalne lokacije za izgradnju derivacionih mini hidrocentrala na navedenom zaštićenom području. Zaključak dostaviti Vladi Srbije, Minstarstvu građevine i Ministarstvu zaštite životne sredine, sa zahtevom da donesu moratorijum o zabrani izgradnje mini hidrocentrala na području Stare planine,” stoji u zaključku koji je pročitao Igor Stevanović, zamenik predsednika SO.

Na 40. sednici Skupštine opštine usvojena je odluka o osnivanju budžetskog fonda za energetsku efikasnost, kao i odluke koje regulišu upravljanje komunalnim otpadom.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...