Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : Ministarstvo kulture podržalo PRKOS

Knjaževac : Ministarstvo kulture podržalo PRKOS

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije  podržalo je projekat Doma kulture Knjaževac  – održavanje Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta – PRKOS sa 200.000,00 dinara. PRKOS će biti održan od 28.08 do 01.09.2017. godine.

 

PRKOS ima za cilj da promoviše i predstavi scensko izvođačka ostvarenja i vrednuje rezultate postignute u njima.

Omladinska, studentska pozorišta, dramski studiji i dramske radionice koje se budu prijavile za učešće na PRKOS-u moraju da prijavljenu predstavu premijerno izvedu do 01. Jula 2017.godine.

Prijave se dostavljaju na adresu Doma kulture ,,Knjaževac“ ul.Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac, s naznakom – ZA PRKOS, do 05.Avgusta 2017.godine.

Selektor PRKOS-a, gospodin Vladimir Putnik, reditelj i teatrolog iz Beograda, pogledaće prijavljene predstave uživo ili preko elektronskih materijala (DVD, e-mail, internet…) i opredeliti se za 5 predstava koje će se igrati u terminu od 28.avgusta do 01.septembra 2017.godine.

PROPOZICIJE:

Izabrane predstave o trošku organizatora imaju obezbeđen JEDAN PUN PANSION, po dogovoru korišćenja, za sva lica koja su u funkciji predstave. Ansamblu će biti omogućeno i predstavljanje u medijima koji prate organizatora.

Pravo igranja na PRKOS-u imaju mladi glumci do 30 godina, a tolerisaće se i učešće starijih glumaca, dva do tri po ansamblu, koji ne mogu biti kandidati za nagrade.

PRKOS će pratiti stručni žiri sastvaljen od eminentnih glumaca, reditelja i profesora, čiji sastav će biti objavljen.Stručni žiri proglašava: najbolju predstavu (dobija novčanu nagradu u iznosu od 100.000dinara), najboljeg muškog glumca, najbolju glumicu Festivala, najbolju mušku epizodu, najbolju žensku epizodu, najbolju skupnu igru ili poseban doprinos u domenu omladinsko-studentskog teatra, kao i nekoliko specijalnih nagrada.

Posle odigrane predstave, održava se konferencija za štampu na kojoj se predtavljaju ansambli i pojedinci. Na ovoj vrsti razgovora će učestvovati članovi žirija i svojim stručnim svetima pomoći mladim umetnicima.

 

 PREUZMITE:

Prijava za PRKOS 2017

Sadržaj predstave

Propozicije
x

Check Also

Izložba Beogradska mitropolija i Srpski duhovni prostor (Foto & Video)

–   U galeriji Zavičajnog muzeja u Knjaževcu  otvorena je izložba “Beogradska ...