Home / Knjaževac / Uskoro završetak rekonstrukcije puta od Svrljiga do Stare planine (Foto & Video)

Uskoro završetak rekonstrukcije puta od Svrljiga do Stare planine (Foto & Video)

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković obišli su juče radove na rekonstrukciji puta od Svrljiga ka Staroj planini. 

Trenutno se asfaltira deonica kod Periša u dužini od 7 kilometara, a u prethodnom periodu asfaltirana je trasa u dužini od 2 km, od granice sa opštinom Knjaževac do Periša.

Izgradnja novog puta nastavlja se prema Svrljigu, a svakog dana u ovom delu svrljiške opštine nikne po neki novi kilometar puta.

Tim povodom, radove su obišli poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice Miroslav Marković.Link do video priloga

 

Asfaltirani deo puta kod Periša, foto: M. Miladinović
Asfaltirani deo puta kod Periša, foto: M. Miladinović

 

VEĆI PRIVREDNI RAST KROZ RAZVOJ TURIZMA

Opština Svrljig imaće šansu da, nakon rekonstrukcije ovog puta, poboljša svoj privredni rast i aktivira sve turističke potencijale u ovom delu Svrljiga, te animira žitelje da krenu da se aktivnije bave turizmom i privrednom delatnošću.

Otvaranjem suvenirnica, restorana, kafana, kioska pored puta, znatno bi se poboljšala privredna, ali i turistička slika ovog kraja, što će se najverovatnije desiti u bližoj budućnosti.

Kako saznajemo, pojedini privrednici već planiraju da na potezu od Svrljiga do Stare planine, na teritoriji svrljiške opštine, osposobe ugostiteljske objekte, ali i mini markete koji će turistima biti na usluzi.


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...