Home / Knjaževac / U Knjaževcu potpisani ugovori sa Fondacijom ”Ana i Vlade Divac” (Video)

U Knjaževcu potpisani ugovori sa Fondacijom ”Ana i Vlade Divac” (Video)

Danas je u opštini Knjaževac desetoro mladih poljoprivrednika potpisalo ugovore sa Fondacijom ”Ana i Vlade Divac” o donaciji jaganjaca rase romanovska, svrljiška i vitenberg, kako bi na svojim gazdinstava razvijali ovčarstvo kao poljoprivrednu delatnost.

Jaganjce rase romanovska, svrljiška i vitenberg dobilo desetoro mladih poljoprivrednika, koji su učestvovali na konkursu Fondacije ”Ana i Vlade Divac” i opštine Knjaževac. Ovakva podrška značajna je, kako za razvoj ovčarstva na teritoriji Knjaževca, tako i kao pomoć onima koji su poljoprivrednu proizvodnju shvatili kao ekonomski isplativ biznis. Vrednost projekta ”Divac poljoprivredni fonodovi u opštini Knjaževac” je 1.800.000 dinara, a ugovore je potpisalo desetoro poljoprivrednika.

”Odlučio sam da se vratim na selo i bavim ovčarstvom. Mislim da je to najisplativije, jer je sve veća potražnja za mesom ovaca. Radiću na tome da što više razmnožim tu vrstu ovaca – romanovska. Nadam se da ću tri do četiri godine imati stado od 100 do 200 ovaca”, kaže Nenad Jovanović, poljoprivrednik iz Vitkovca.





Opština Knjaževac i Fondaija ”Divac” sarađuju već tri godine, izlazeći u susret potrebama svake porodice, kaže Nada Obradović, ekonomska savetnica u ovoj fondaciji.

”Ovo je treća godina kako smo tu. Nadam se i daljoj saradnji. Izlazimo u susret svakoj porodici i njihovim potrebama. Ove godine, opština Knjaževac se opredelila za razvoj stočarstva. Akcenat je bio na romanovski ovcama”.

Predsednik opštine Milan Đokić skrenuo je pažnju mladim poljoprivrednicima i na konkurs za podsticajna sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i pozvao ih da na njemu učestvuju kako bi proširili svoju proizvodnju.

 



x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...