Home / Knjaževac / Održana 40. sednica opštinskog veća opštine Knjaževac (Video)

Održana 40. sednica opštinskog veća opštine Knjaževac (Video)

Na današnjoj sednici Opštinskog veća razmatran je, ali ne i usvojen Izveštaj o radu Crvenog krsta Knjaževac u prošloj godini.

Većnici su imali zamerki   da se radi o suvoparnom dokumentu bez jasnih i razumljivih brojki i podataka o aktivnostima organizacije.

Na početku sednice Opštinskog veća izveštaj o radu Crvenog krsta Knjaževac za 2016. godinu podneo je Slobodan Radojičić, sekretar organizacije. On je detaljno obrazložio sve segmente delovanja Crvenog krsta u prošloj godini, ali je ovaj izveštaj skinut s dnevnog reda i vraćen na doradu. Osnovne zamerke članova Opštinskog veća bile su da je dokument suvoparan, da su, kada je reč o masovnosti aktivnosti Crvenog krsta, podaci dati u procentima umesto svima razumljivog i uobičajenog broja učesnika, kao i da su uočena neslaganja u finansijskom izveštaju vezanom za aktivnosti narodne kuhinje. Takođe, s obzirom na učešće lokalnog budžeta u aktivnostima knjaževačkog Crvenog krsta, stav većnika je da bi trebalo i Veću dostaviti pojedine izveštaje za koje je u dokumentu konstatovano da su dostavljeni Crvenom krstu Srbije.

U nastavku sednice na dnevnom redu bile su sportske teme. Doduše, ispostavilo se da je došlo do izvesnog nesporazuma, s obzirom da je Sportski savez tražio izmenu rešenja o Programu za ovu godinu u delu finansiranja pojedinih klubova, odnosno sportskih događaja. Međutim, kako je rekao predsednik opštine Milan Đokić, takve izmene moguće su tek posle rebalansa opštinskog budžeta, pa je ovom prilikom doneto rešenje kojim se odobrava samo onaj deo koji se odnosi na sredstva vezana za IPA fondove, odnosno projekat prekogranične saradnje koji je i inače bio predviđen u budžetu.
Do kraja sednice članovi Opštinskog veća razmatrali su i usvojili više zahteva za dodelu novčane pomoći u građevinskom materijalu kao i dva predloga rešenja o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve.





Link do video priloga

 


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...