Home / Knjaževac / Održan drugi Sabor za Sv. Vel. Mučenicu Ognjanu Mariju (Foto & Video)

Održan drugi Sabor za Sv. Vel. Mučenicu Ognjanu Mariju (Foto & Video)

Juče je na četvoromeđi sela Banjaki Orešac, Zubetinac, Čitluk i Milušinac održan drugi Sabor za Sv. Vel. Mučenicu Ognjanu Mariju.

Sabor je i ove godine održan po Božjem promišljenju podno planine Krstatac na mestu zvanom Pećura.
Ovogodišnje  okupljanje podržale su opštine Knjaževac i Sokobanja.

Saboru su  ispred opštine Knjaževac prisustvovali Miroljub Mihajlović zamenik predsednika opštine, Miodrag Ivković predsednik skupštine  dok su ispred susedne opštine  Sokobanja Saboru prisustvovali  zamenik predsednik opštine  Vladimir Milovanović  kao i predsednik “PK Ozren Sokobanja” gospodin Dejan Stojadinović kao i  predstavnik MZ Čitluk gospodin Miloš Veljković.

Prošlogodišnji Sabor  i susret ovih tri navedenih sela bio je znatno manje posećen dok je ovogodišnji skup zalaganjem lokalne samouprvave,  Mesnih zajednica i samih meštana daleko posećeniji . Mesne zajednice potrudile su se da kao prvu tačku naprave put do pećine, tako da je MZ Čitluk iz svojih sredstava buldožerom popravila i omogućila da se iz Čitlučke strane lako stigne do pećine. Mesna zajednica  Zubetinac i MZ Orešac učestvovale se u popravci puta sa njihovih strana do pećine kako bi pristup istoj bio lakši i brži.




Ovo je samo početak, imaćemo svi zajedno veliku saradnju, sve tri Mesne Zajednice imaju u planu iz svojih sredstava da izdvoje za izgradnju budućeg izletišta kod pećine. Najveća podrška biće od strane Opštine Sokobanja i Opštine Knjaževac. Pozdrav za sve ljude što su prisustvovali ovakvom događaju, a od godine da to bude u što većem broju  izjavio je Miroljub Mihajlović zamenik predsednika opštine Knjaževac.

 

[FAG id=49854]




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...