Home / Knjaževac / Izložba fotografija ”Knjaževac – tamo gde su prijatelji” (Foto & Video)

Izložba fotografija ”Knjaževac – tamo gde su prijatelji” (Foto & Video)


-Centar za kreativni razvoj iz Knjaževca organizovao je u petak, 15. septembra, izložbu fotografija, nastalih tokom realizacije projekta ”Knjaževac – tamo gde su prijatelji”.

Na platou Doma kulture predstavljene su fotografije mladih ljudi sa kojima su se volonteri upoznavali na treninzima, seminarima i tokom omladinskih razmena. Svim fotografijama zajedinička poruka je ”Knjaževac je tamo gde su prijatelji”, napisana na jeziku autora.

”Autori fotografija su naši prijatelji iz regiona i Evrope, koje smo upoznali na različitim seminarima, kuresevima…Odazvalo se oko 40 zemalja, pokrili smo sve kontinente.”

Slični problemi, koji se tiču kulture, obrazovanja i slobodnog vremena, povezuju mlade ljude svih kontinenata, bez obzira na boju kože, ili jezik kojim govore, tvrdi Natalija.

”Nacionalnost i različiti jezici nisu nikakav problem i prepreka kada mladi žele da se razumeju međusobno. Naši problemi su približno isti. Mladi se bore da se njihov glas čuje, da se uvaže njihove želje”.

Izložba fotografija “Knjaževac – tamo gde su prijatelji”, iako već viđenog naslova, bila je, ipak, originalan način da mladi Knjaževčani pokažu široko srce i visok stepen tolerancije prema vršnjacima iz Evrope i sveta. Projekat “Knjaževac – tamo gde su prijatelji” realizovao je Centar za kreativni razvoj uz podršku Centra lokalne demokratije u okviru Regionalne platforme za učešće i dijalog mladih Balkana, a finansiran je od strane Evropska unija kroz program podrške civilnmom društvu.

 


Link do video priloga

[FAG id=50216]


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...