Home / Knjaževac / Obeležen jubilej masonske lože Timakum

Obeležen jubilej masonske lože Timakum

 

 

Prva timočka masonska loža Timakum obeležila je 30. novembra deset godina postojanja i rada u prisustvu velikog broja gostiju iz Grčke i Bugarske, Velike nacionalne lože Srbije, te 74 lože sa teritorije Srbije.

Pored dodela zahvalnica i plaketa, ovom prilikom predstavljena je i monografija posvećena jubileju lože Timakum. Kako je istaknuto, u svojim aktivnostima, Loža se nije zadržala samo na masonskim temama i ritualima, već je polje svojih delatnosti proširila na mnoga druga dešavanja, vezana ili ne za slobodno zidarstvo. Tu spadaju razne promocije masonskog karaktera, uglavnom pisane reči, ciljne i svrsishodne tribine sa poznatim masonima, tematske konferencije i predavanja, humanitarne akcije, pomoć i učešće u izdavanju lokalnih izdanja na razne kulturne i kulturološke teme i drugo.

U proteklih deset godina, paralelno sa „izgradnjom boljih ljudi“ što je prevashodan cilj masonerije, članovi lože Timakum su se trudili da gostima, svojoj braći sa ove ili one strane granice, predstave svoju postojbinu Timočku krajinu na najbolji mogući način. Posete gradovima Zaječar, Кnjaževac, Negotin, Sokobanja, kasnoantičkim lokalitetima Felix Romuliana i Timacum minus, Staroj planini i ostalim atraktivnim destinacijama, doprinele su daljoj promociji turističkih potencijala ovog kraja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...