Home / Vesti iz Knjazevca / Marko Lukić: NE ZNAM KOME SE TATA ZAMERIO

Marko Lukić: NE ZNAM KOME SE TATA ZAMERIO

Marko Lukić, sin sudije Velimira Lukića, kaže da ne zna ko je i zašto postavio bombu od koje je slučajno poginula njegova majka Radica.

On tvrdi da njegov otac u poslednje vreme nije dobijao pretnje Marko Lukić, sin sudije Velimira Lukića na koga je izvršen atentat, kaže za Press da ne zna ko je i zašto podmetnuo bombu od koje je slučajno stradala njegova majka Radica! Marko je rekao da njegov otac godinama radi kao sudija za prekršaje u Knjaževcu,

ali da nije dobijao nikakve pretnje. Marko Lukić kaže da ga je u sredu ujutru probudila strahovita eksplozija. Istrčao je zajedno sa ocem Velimirom do ulaznih vrata njihovog stana i video majku Radicu kako u lokvi krvi leži kod vrata! – Bio sam šokiran, nisam znao šta se događa! Majka je još bila živa, ali je preminula posle nekoliko minuta, verovatno od unutrašnjeg krvarenja. Umrla je pred mojim očima. Inače, ona je, kao i svakog jutra, u sredu oko 6.30 časova krenula u šetnju i u prodavnicu. Kada je otključala vrata i uhvatila se za kvaku, dogodila se eksplozija – kaže očajni mladić. On ističe da ne može ni da pretpostavi ko bi mogao da stoji iza ovako surovog ubistva. – Otac je starešina suda za prekršaje, majka je takođe tamo radila do penzije, a i ja sam radnik iste službe. Mi smo mirna porodica, ne znam ko bi mogao da bude neprijateljski raspoložen prema nama.
Tata godinama radi u službi za prekršaje i moguće je da nekom nije bilo pravo zbog neke njegove odluke. Sećam se da nam je pre oko godinu dana jedan gastarbajter pretio telefonom, uznemiravao je i majku jer je bio ljut na oca jer ga je kaznio. Obavestili smo policiju, ali ne znam da li su oni uopšte nešto preduzeli po toj prijavi. Međutim, neposredno pre ubistva nije bilo nikakvih nagoveštaja da će na mog oca biti izvršen atentat. Zaista ne znam kome moj otac toliko zamerio – kaže Marko, i dodaje da mu sestra radi kod jednog advokata, a on, osim što radi u sudu za prekršaje, student je i Više škole unutrašnjih poslova i ne veruje da bi napad mogao da bude usmeren na njega ili sestru. Prema nezvaničnim informacijama, policija je saslušala nekoliko osoba zbog sumnje da imaju veze sa ovim ubistvom, ali zasad nema podataka o eventualnim hapšenjima osumnjičenih. Napad na sudiju Lukića uznemirio je stanovnike Knjaževca, a na ulicama ovog grada primetno je povećano prisustvo policije. Pripadnici MUP-a i juče su obezbeđivali zgradu u ulici Branka Radičevića 6, u kojoj živi porodica Lukić. Ministarka na sahrani Radica Lukić (57), supruga knjaževačkog sudije za prekršaje Velimira Lukića, koja je u sredu ubijena prilikom eksplozije bombe postavljene na vrata porodičnog stana, sahranjena je juče na groblju u Knjaževcu. Stotine rođaka i poznanika ove porodice koji su Radicu ispratili na poslednji počinak zgroženi su stravičnim zločinom. Ministarka pravde Snežana Malović prisustvovala je sahrani. Ona je porodici izjavila saučešće i najavila da će država učiniti sve kako bi krivci bili kažnjeni. Građani Knjaževca ogorčeni su zbog napada na sudiju, jer je na skoro istovetan način pre godinu dana poginuo njihov sugrađanin, predsednik Opštinskog suda Dragiša Cvejić. Zbog ovog zločina vodi se krivični postupak protiv nekoliko osoba, ali još niko nije osuđen. – Ovo je jasna poruka mafije da se ne šali! Nije slučajno da je planiran atentat na sudiju tačno godinu dana posle ubistva sudije Cvejića. Plašimo se za našu bezbednost. Ovo je direktan napad na državu i njene građane – pričaju ogorčeni građani Knjaževca. – Ne tako davno Knjaževac je bio izuzetno miran grad, a sada strahujemo za bezbednost. Kada ovako ubijaju sudije, šta ostaje za nas obične građane? Došlo je vreme da svako koga popreko pogledaš može da ti okači bombu o vrata. Znajući ovu porodicu, mogu da kažem da nije postojao nijedan jedini razlog da ih neko napadne na ovakav način. Poznajem sudiju Velimira Lukića od srednje škole. Nisam nikada čuo da je sa nekim bio u sukobu, svoj posao je radio krajnje profesionalno. Neophodno je drastičnije reagovati, jer je napad na pravosuđe napad na državu – kaže Miroljub Milošević, prijatelj Lukićevih. D. KOCIĆ

Postavljanje eksplozivne naprave na vrata stana Velimira Lukića, starešine Opštinskog veca za prekršaje u Knaževcu, i zločin u kome je stradala Lukićeva supruga Radica, najoštrije su osudili: Vrhovni sud Srbije, Ministarstvo pravde, Društvo sudija Srbije i šefovi svih odbornickih grupa u Skupštini Srbije. Opštinsko veće u Knjaževcu zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da što pre pronade počinioce ovog ubistva i izvede ih pred lice pravde, kako bi život u gradu na Timoku bio bezbedniji. Motiv ubistva je nepoznat iako je sudiji Lukiću prećeno i ranije. U istragu su se uključili forenzicari iz Beograda, kako bi počinioci ubistva bili pronađeni što pre. Prošle godine je u Knjaževcu, na sličan način, ubijen Dragiša Cvejić, predsednik Opštinskog suda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...