Home / Sport / Osuda nasilja u porodici

Osuda nasilja u porodici

Krivično veće Opštinskog suda u Knjaževcu osudilo je Dražu Božića iz Knjaževca na 8 godina i 10 meseci zatvora zbog nasilja u porodici. On je, naime, izgladnjivao, tukao i psihički maltretirao petoro dece i suprugu, a seksualno je zlostavljao najstariju ćerku. Božiću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

ud u Knjaževcu izrekao presudu
Zbog bluda nad ćerkom dobio devet godina zatvora
Autor: E. B. | 17.03.2009. – 05:00

KNJAŽEVAC – Krivično veće Opštinskog suda osudilo je Dražu Božića (39) iz Knjaževca na osam godina i 10 meseci zatvora zbog nasilje nad svoje petoro dece i suprugom i zato što je seksualno zlostavljao najstariju ćerku A. B. (13).

Božić je osuđen jer je izgladnjivao, tukao i psihički maltretirao petoro dece. Sud je utvrdio da je u više navrata oktobra prošle godine noću ulazio u ćerkinu sobu, ljubio je i dodirivao po intimnim delovima tela i od nje tražio da ga dodiruje. Najstariju ćerku je tuširao hladnom vodom, a zatim joj je naređivao da potpuno naga sedi na stolici ispod klima-uređaja. Božić je, kako je sud utvrdio, najstarijeg sina često tukao gumenim pendrekom po golim tabanima i cevanicama i prisiljavao ga da za kaznu na glavi nosi rasečenu fudbalsku loptu. Tereti se i da je terao sina da noćima spava na hladnim pločicama na podu kupatila.

Osuđen je i zato što je suprugu V. B. (34) tukao skoro svakodnevno. U svojoj sobi je držao bejzbol palicu i sekiru govoreći ukućanima da mu je oružje nadohvat ruke „ako mu hitno zatreba zbog njihovog ponašanja”. Božiću je produžen pritvor do pravnosnažnosti presude.

Прилагођена претрага

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...