Home / Vesti iz Knjazevca / КЊАЖЕВАЦ Телевизији РТВ ВГ-4,пописали имовину

КЊАЖЕВАЦ Телевизији РТВ ВГ-4,пописали имовину

Телевизији пописали имовину
( среда, 11. фебруар 2009. 12:08 )

КЊАЖЕВАЦ – Уколико Горан Весић, власник књажевачке РТВ ВГ-4, у року од десетак дана не плати своја дуговања, која премашују 1,5 милиона динара, мештани ове општине остаће без једине локалне телевизије која постоји више од 10 година.

Весић је у децембру претпрошле године купио ову радио-телевизију, променио јој назив у иницијале свог имена и додао број четири, јер је то број дреса који је носио док је играо фудбал. Више од 30 запослених је радило као и протеклих година све док се десеторо радника није побунило за плате.

– У септембру прошле године тужили смо власника Горана Весића јер од маја 2008. нисмо примили ниједну плату. Најпре смо покушавали да разговарамо са њим и он је рекао да је за све крива општина која не даје ни динар за његову РТВ, а прате се сва дешавања у граду – каже за „Блиц” новинар водитељ Саша Тодоровић.

Након тужбе, Весић је запослене који су тужили фирму послао најпре на плаћено одсуство, затим на годишњи одмор, а онда и на неплаћено одсуство на коме су и сада. У међувремену, Општински суд је донео одлуку у корист радника, а Горан Весић им је на улазним вратима телевизије ставио забрану приступа у просторије.

– Правноснажном пресудом одлучено је да добијемо плате које нам дугује, тако да су надлежни из Општинског суда проценили сву РТВ опрему која ће, уколико Весић не предузме ништа, ићи на лицитацију за десетак дана. Лицитација је најгоре решење јер запослени без опреме неће моћи да раде и угасиће се једина РТВ. Власник нам за плате дугује око 1,5 милиона динара, плус за социјално и пензионо, као и за судске трошкове – каже Тодоровић.

По његовим речима, ни садашњи ни бивши радници немају регулисане здравствене књижице, а запослени који и даље свакодневно раде не примају плате, већ им је власник у пар наврата на руке дао од пет до петнаест хиљада динара. Ову тврдњу нисмо могли да проверимо јер у ВГ-4 нису овлашћени да дају информације о фирми, а до Весића се није могло доћи.

– Ми немамо број мобилног телефона нашег власника јер он често мења бројеве. Када му нешто затреба, он нас позове телефоном или дође, а обично нас обилази једном недељно – казали су нам новинари у ВГ-4.

Сузана Божиновић


Прилагођена претрага


3 comments

  1. КЛАСИЧАН ПРЕВАРАНТ И ДЕГЕНЕРИК, ТАЈ ВЕСИЋ…АЛИ,ИМА БОГА, ИМА ПРАВДЕ!

  2. Inace, Vesic je dosta pogresio, ali mogu reci da su u toj firnmi ljudi vecinom priuceni novinari, a ima i POLITICKIH novinara poput Ljiljane Pavlovic koja je prosla katarzu od Saveza komunista, SPO-a SPS -a (u njihovo vreme je bila urednik)a 6. oktobra 2000. je presla u Demokratsku stranku…. I ona je, koliko znam, medju onima koji su tuzili, ali ona ne zasluzuje da dobije ni dinar, jer su ona i njoj slicni, delimicno i krivi za propast RTV Knjazevac, a kasnije i RTV VG-4.

  3. Treba u zatvor s njim. Mafiozo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...