Home / Uncategorized / Knjaževac : Održana 94. sednica Opštinskog veća (Video)

Knjaževac : Održana 94. sednica Opštinskog veća (Video)

Na današnjoj 94.sednici Opštinsko veća, knjaževački većnici  jednoglasno su doneli  odluku o subvencionisanju cena komunalnih usluga. Prema ovoj odluci, porodice sa troje i više dece moći će da ostvare popust od 10 odsto na cene komunalnih usluga, kakve su grejanje, ili snabdevanje vodom.

Predsednik Opštine Milan Đokić očekuje da se kampanji podške porodicama priključe i knjaževački privrednici.





Odluka o subvenicionisanju cena komunalnih usluga, najavljivana krajem protekle godine, pridružuje se merama kojima lokalna samouprava pruža podršku porodicama, čulo se na sednici Opštinskog veća. Osim finansijskih efekata, ovakvom merom šaljemo poruku da će Knjaževcu  samo deca obezbediti budućnost, kaže predsednik Opštine Milan Đokić. On očekuje da se lokalnoj samoupravi u kampanji podrške porodicama sa troje i više dece priključe i ovadšnji privrednici.

”Želimo da prvi damo primer i pokrenemo akciju koju ćemo predložiti i svim knjaževačkim privrednicima koji pružaju bilo kakvu vrstu prodaje robe, ili usluga. Radi se o podršci porodicama sa više dece, o meri koja će dati finansijske efekte, ali pre svega poruku svim podrodicama da je treće, četvrto dete nešto što će Knjaževcu obezbediti sigurnu i lepu budućnost. Doneli smo odluku da subvencionišemo komunalne usluge – grejanje, snabdevanje vodom, odnošenje smeća….Sve porodice koje imaju troje i više dece moći će da ostvare popust od 10 odsto na cenu tih usluga. Pravila na koji način će moći da se ostvari ovaj popust su definisana i ja pozivam porodice da se upoznaju sa tekstom odluke, pribave potrebnu dokumentaciju i ostvare pravo na ovu subvenciju. Mi ćemo početi razgovore sa privrednicima, predočićemo im ovu meru. Izdavaćemo karticu uz pomoć koje će u maloprodajnim objektima sve porodice sa troje i više dece, a kod privrednika koji budu imali razumevanje, moći da ostvare popust”.

Na sednici Opštinskog veća usvojen je nacrt Odluke o donošenju Plana generalne regulacije Kalne, razgovaralo se o naknadama za korišćenje javnih puteva, a donete su i odluke o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata medija i udruženja.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Održana tribina ”Stop diskriminaciji” u sklopu obeležavanja Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom

    Procenjuje se da 10 odsto svetske populacije čine osobe sa ...