Home / Svrljig / Svrljig : Kucnuo je zadnji čas za spas srpskog sela

Svrljig : Kucnuo je zadnji čas za spas srpskog sela

Memorandum o saradnji kroz podršku srpskim selima i seljacima, te nerazvijenim područjima, danas su u Beogradu potpisali narodni poslanici Milija Miletić iz Svrljiga i Žika Gojković iz Sombora. 

Dva poslanika iz Svrljiga i Sombora danas su potpisala značajan dokument kojim će se dati akcenat bržem razvoju srpskog sela i poljoprivrede u nerazvijenim, odnosno brdsko-planinskim područjima.

STIMULACIJU RAĐANJA DECE UVEĆATI ZA 100%

Narodni poslanik Milija Miletić istakao je da stimulacija za novorođenu decu mora biti uvećana i to za 100% u seoskim, nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima.

Veću pažnju moramo usmeriti ka ženama i deci na selu, jer su tamo zaista teži uslovi života, a to isto važi i za mlade bračne parove sa sela, pogotovu na jugoistoku Srbije, gde se živi najteže, poručio je Miletić.

Miletić je poručio da uredbe oko izdvajanja sredstava moraju biti drugačije, a kriterijumi za dodelu fleksibilniji u odnosu sela prema gradu i malih opština prema većim centrima.

Moramo donositi stimulativne zakone i uredbe, takve da pomognu da sela opstanu i da ih mladi ne napustaju. Moramo se boriti za veće subvencije koje će biti usmerene ka zapošljavanju radnika u selima i sa seoskog područja, odnosno nerazvijenih opština poput Svrljiga i sl, rekao je Miletić.

  • Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

 

 

Foto MM /S_V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...