Home / Svrljig / Obeležena gradska i crkvena slava u Svrljigu

Obeležena gradska i crkvena slava u Svrljigu

Svetom Liturgijom u Crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene, te litijom oko crkve i presecanjem slavskog kolača, juče je obeležena gradska i crkvena slava Sveti car Konstantin i carica Jelena u Svrljigu.

Ovogodišnji kolačar slave Marko Miladinović, PR predsednika Opštine Svrljig, pozdravljajući goste i okupljene vernike, čestitao je slavu svim pravoslavnim Hrišćanima koji slave i obeležavaju ovaj dan.

Ove godine zbog kiše i lošeg vremena Litija je nošena u dvorištu, a kolač je presečen u Crkvi.

Pored mnogobrojnih vernika i građana Svrljiga, ovoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici opštine Svrljig i Knjaževac, predsednica Skupštine opštine SvrljigTatjana Lazarević, zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević, zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac Igor Stevanović i direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i narodni poslanik Milija Miletić.

Kolač za narednu godinu, od ovogodišnjeg kolačara Marka Miladinovića, preuzeo je preduzetnik Miloš Mihajlović vlasnik firme Dunđer iz Svrljiga.

— Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...