Home / Knjaževac / Zimski seminar za poljoprivrednike u Knjaževcu (Foto & Video)

Zimski seminar za poljoprivrednike u Knjaževcu (Foto & Video)

15288679_1823818844573681_1554866757846490032_o

U sali Regionalnog centra za stručno usavršavanje u Knjaževcu juče je započela Zimska škola za poljoprivredne proizvođače koju organizuje Poljoprivredna stručna i savetodavna služba “Poljoservis” D.O.O.

 

Gajenje i zaštita voćaka, pčelarstvo, seoski turizam, vinogradarski registar, biće neke od tema  o kojima će sa poljoprivrednicima razgovarati stručnjaci za ove oblasti, kaže Srđan Cvetković, direktor Poljoprivredne stručne i savetodavne službe, koja je organizator škole. On ističe da je edukacija jedan od preduslova za kvalitetno bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom.

”Pošto je ovo voćarski kraj, ljudi uglavnom dolaze po voćarske savete. Savete prihvataju voćari i povrtari, jer su svesni da od dana, ili sata zaštite zavisi da li će biti roda, ili će on biti desetkovan  zbog bolesti i štetočina. Kod ratara i stočara postoji nasleđe ”jer su tako njihove dede radile”, ali stoka ne može da se čuva kao pre sto godina. Nadam se da će, uz pomoć ovakvih škola i ratari i stočari krenuti na bolje, kao voćari i povrtati.”

Nakon Knjaževca, zimska škola nastavlja se u Sokobanji, gde će dominantna tema biti ratarstvo.

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba radi u zgradi Zemljoradničke zadruge ”Napredak”, u ulici Knjaza Miloša 75.Kontakt telefon 019 730 888.

U nastavku teksta možete videti fotografije i video zapis sa seminara.




[FAG id=47706]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...