Home / Bezbednost / Zasejali marihuanu po Timočkoj Krajini

Zasejali marihuanu po Timočkoj Krajini

U akciji u Negotinu uhapšeni Dejan Vujković (32) i Boban Manojlović (41). “Pali” sa 15 kg “trave”, ali sumnja se da ova grupa ima veliki broj plantaža.

POLICIJA je u sredu ujutru, u nekoliko odvojenih akcija, u okolini Bora i Negotina zaplenila gotovo 15 kilograma marihuane i uhapsila Dejana Vujkovića (32), iz Donjeg Milanovca, i Bobana Manojlovića (41), iz okoline Negotina. Sumnja se da su oni deo najveće kriminalne organizacije za proizvodnju i prodaju marihuane u Timočkoj Krajini – saznaju “Novosti”.

Prema informacijama našeg lista, kao mozak cele operacije označeni su Boban Manojlović i njegov rođeni brat Desimir (34), koji je dva dana pre policijske akcije prebegao u Austriju. Oni su, nezvanično, širom Timočke Krajine imali plantaže marihuane i celu armiju preprodavaca ovog opijata.

– Bobanu Manojloviću su lisice stavljene u Negotinu, a kod njega je pretresom pronađen 1,1 kilogram marihuane – navodi za naš list izvor iz istrage. – Iako smo dugo pratili i pripremali ovu operaciju, mlađi Desimir Manojlović je, ipak, iz još neutvrđenih razloga, pobegao iz zemlje samo nekoliko dana pre hapšenja.

Naš sagovornik navodi da je u trenutku hapšenja ispred vozila kojim je upravljao Boban Manojlović, svojim autom išao Vujković. On je trebalo da ga upozori na prisustvo policije ili ako vidi nešto sumnjivo.
– Vujković je imao ulogu “čistača” – navodi naš izvor. – Međutim, policija je sačekala primopredaju, nakon čega su obojica uhapšena.

Nakon toga, pretresom kuće koju je Vujković zakupio u negotinskom selu Štubik, pronađeno je još 8,7 kilograma marihuane, a u borskom selu Luka još 4,8 kilograma te opojne droge, spremne za dalju prodaju. Kako se sumnja, ova dva brata su godinama razvijala “biznis”. Počeli su s jednom, a završili sa nekoliko plantaža marihuane, koje su bile rasute po celoj Timočkoj Krajini.

– Sumnja se da su Manojlovići imali i ljude koji su za njih uzgajali marihuanu, kao i celi korpus preprodavaca te droge – dodaje naš sagovornik. – Međutim, iako se godinama sumnjalo da se oni bave uzgojem i prodajom narkotika, protiv njih nikada nije podneta prijava, niti su imali ikakav konflikt sa zakonom.

ODREĐENO POLICIJSKO ZADRŽAVANjE

PROTIV Manojlovića I Vujkovića je podneta prijava zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Za Desimirom Manojlovićem, za koga se sumnja da je pre nekoliko dana prebegao u Austriju, traga se.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Knjaževcu još 14 novozaraženih

U opštini Knjaževac od Kovida 19 obolelo još četrnaestoro ljudi, podaci su ...