Home / 2021 / Zaječarski Timok remizirao na svom terenu protiv Timočanina

Zaječarski Timok remizirao na svom terenu protiv Timočanina

Lider na tabeli Srpske lige Istok zaječarski Timok remizirao na svom terenu protiv Timočanina

 

Danas je na Gradskom stadionu u Zaječaru odigran meč 25. kola Srpske lige Istok između starih rivala Timoka i Timočanina. Bila je ovo tvrda i teška utakmica za obe ekipe sa puno startova i prekida. Glavni sudija Dušan Marek iz Leskovca pokazao je šest žutih kartona, po tri sa obe strane, ali očigledno da njegovim suđenjem nisu zadovoljni ni gosti ni domaći.

Timok je imao više od igre u prvom poluvremenu a prvo uzbuđenje desilo se u 7. minutu kada je Marko Cvetković oboren na 20-tak metara od gola gostiju sa desne strane. Igor Pantić je centrirao u peterac a visoki štoper Miloš Gardić je odlično skočio i glavom poslao loptu pored same stative.

U 25. minutu najmlađi igrač zaječaskog srpskoligaša Ognjen Nikolić izveo je odlično korner sa leve strane a najviši u skoku bio je najstariji igrač i kapiten Timoka Miloš Cetković koji je glavom poslao loptu iza leđa golmana Nikole Nakića. U 37. minutu nakon asistencije Miloša Cvetkovića, “bonus” Ognjen Nikolić je oštro šutirao sa 20 metara, ali na mestu je bio golman Timočanina. Nisu se zaječarci zaustavili posle vođstva od 1:0 već su nizali priliku za prilikom ali do kraja poluvremena rezultat je ostao nepromenjen.




U drugom poluvremenu knjaževčani su od starta krenuli na sve ili ništa. Igrao se 53. minut kada je Miloš Slavković iz slobonog udaraca nabacio loptu u kazneni prostor, Marko Videnović je glavom prebacio loptu do iskusnog Vladimira Stojadinovića, koji koristi neopreznost u odbani domaćina i iz blizine sa 5-6 metara izjednačuje na 1:1. Do kraja utakmice videli smo ne baš lepu igru jer su obe ekipe preskakale sredinu terena i delovale nepovezano.

Treneri Vojkan Rajčić i Nikola Veljković pokušavali su izmenama da pokrenu svoje ekipe i dobiju više od igre ali sudeći po krajnjem rezultatu nije im uspelo. Očigledno je da su gosti iz Knjaževca zadovoljniji ovim današnjim remijem i podelom bodova. Timok je do sada imao maksimalan učinak na svom terenu i ovo je prvi remi u Zaječaru. U nastavku prvenstva zaječarce očekuje velika borba za lidersku poziciju sa ekipom Budućnost koja je danas na svom terenu u niškom naselju Popovac pobedla Car Konstantin sa 2:0.

TIMOK 1919 – TIMOČANIN 1:1 (1:0)
Gradski stadion u Zaječaru. Igrano bez prisustva publike. Sudija Dušan Marek iz Leskovca, pomoćnici Miloš Tošić i Nemanja Kostić iz Leskovca . Strelci: Miloš Cvetković u 25. minutu za Timok i Vladimir Stojadinović u 53. minutu za Timočanin. Žuti kartoni: Marko Cvetković, Dušan Kovačević, Miloš Cvetković (Timok 1919) Strahinja Kojić, Marko Videnović i Nikola Nakić (Timočanin)

TIMOK 1919: Jovanović, Marko Cvetković, Knežević, Pantić (M. Ristić), Miloš Cvetković, Dragićević, Rošević, Davidović, Rudić (Kovačević), O. Nikolić (U. Nikolić), Gardić
TIMOČANIN: Nakić, Milojković, Kojić, Slavković (Stefan Ranđelović), Nikolić, Dragićević (S. Stojanović), Stojadinović, Baltić (Srećko Ranđelović), Videnović, Milošević (Zlatković), M. Stojanović



Izvor https://temporadio.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...