Home / 2022 / Za energetsku sanaciju Knjaževcu 10 miliona dinara

Za energetsku sanaciju Knjaževcu 10 miliona dinara

Dobre vesti stižu iz Ministarstvo rudarstva i energetike koje je odobrilo  gradovima i opštinama Borskog i Zaječarskog okruga ukupno 59,25 miliona dinara za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Takođe jedinice lokalne samouprave u istočnoj Srbiji uložiće 59,25 miliona.

Najviše sredstava, 12 miliona dobila je opština Majdanpek, gradovima Bor i Zaječar i opštini Knjaževac za realizaciju ovog programa odobreno je po 10 miliona dinara, opštini Negotin osam, Kladovu i Sokobanji po četiri, a opštini Boljevac 1,25 miliona dinara. Isto toliko sredstava, s obzirom da gradovi i opštine i ministarstvo sufinansiraju program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sa po 50 odsto sredstava, obezbedile su u svojim budžetima i same lokalne samouprave.




Sredstva je nakon završenog Javnog poziva u okviru Nacionalnog Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, dobila 151 opština i grad. Resorno ministarstvo odobrilo je za programe ovih korisnika 1.038.388.389 dinara, dok će lokalne samouprave sufinansirati programe sa ukupno 966.931.123 dinara, navodi se u rešenju o dodeli sredstava Ministarstva rudarstva i energetike.

Po predviđenoj proceduri sve lokalne samouprave će nakon potpisivanja ugovora sa resornim ministastvom i završetka administrativno-pravnih radnji raspisati konkurse za kompanije koje će izvoditi radove i za zainteresovane građane.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...