Home / 2021 / Veliki uspeh : OSNOVNA ŠKOLA ”VUK KARADŽIĆ” IZ KNJAŽEVCA -NAJUSPEŠNIJA ŠKOLA U SRBIJI! (Foto & Video)

Veliki uspeh : OSNOVNA ŠKOLA ”VUK KARADŽIĆ” IZ KNJAŽEVCA -NAJUSPEŠNIJA ŠKOLA U SRBIJI! (Foto & Video)

Na ovogodišnji konkurs Učitelјskog društva Niš, koji je raspisan povodom održavanja Festivala „Riznica talenata“ pristiglo je oko 3 000 radova iz čitave Srbije, u svim kategorijama, a Knjaževačka Osnovne škola “Vuk Karadžić”  postigla izvanredan uspeh i proglašena je za „Najuspešniju školu u Srbiji“. Tema konkursa je bila „Zajedno smo lepši, zajedno smo jači“.

Ove godine pristigli su i radovi iz Severne Makedonije i Bugarske, što potvrđuje da je Festival na međunarodnom nivou već nekoliko poslednjih godina.

Kao i prethodnih godina konkurs čini nekoliko kategorija, odnosno literarna, likovna, dramska, muzička i plesna.

30. maja u Učiteljskom domu realizovana je završnica VI Republičkog festivala Riznica talenata. Ove godine, zbog epidemiološke situacije u zemlji, na drugačiji način. Najuspešniji u svakoj od kategorija primili su svoje nagrade, diplome, zahvalnice, a škole finalisti svoj program poslale su u vidu zapisa/ filma. Sedmočlani žiri je pregledao pristigle filmiće.

Laskavu titulu NAJUSPEŠNIJA ŠKOLA Festivala ponela je OŠ,,Vuk Karadžić“ iz Knjaževca. 2.mesto pripalo je OŠ,,Zmaj Jova Jovanović“ iz Beograda. Po prvi put, sa istim brojem poena, treće mesto delile su dve škole: OŠ,,Sremski front“ iz Šida i OŠ,,Sveti Sava“ iz Niša.

Na 4.mestu su se takođe, sa istim brojem poena, našle dve škole: OŠ,,Nikodije Stojanović Tatko“ iz Prokuplja i OŠ,,Kosta Abrašević“ iz Beograda. Dodela i proglašenje najuspešnijih je proteklo u veoma pozitivnoj atmosferi, a podršku realizaciji završnice ove godine pružili su: Kompanija Benlianfood i OŠ,,Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice.

 




Nakon trećeg, zatim i drugog mesta, te pregršt individualnih nagrada, ovo je kruna našeg učešća na ovom prestižnom nadmetanju osnovnih škola, čiji je organizator Učiteljsko društvo iz Niša. Predsednik strukovnog udruženja, Staniša Kostadinović, uručio je diplomu i plaketu predstavnicima škole.
U samom finalu nadmetalo se šest škola. Iza nas su, po poenima, ostale dve beogradske, kao i škole iz Niša, Prokuplja i Šida. .
Učenici pobedničkog tima osvojili su brojna prva, druga i treća mesta, kao i veliki broj pohvala, u svih 5 kategorija festivala: literarnoj, likovnoj, dramskoj, muzičkoj, plesnoj, kao i u finalnom predstavljanju škole. Škola je dobila i specijalnu nagradu za izuzetan trud, angažovanje, razvijanje i promociju dečjeg stvaralaštva i timskog rada . Time je naša škola sa ponosom ponela priznanje „Najuspešnija škola Srbije“.
Uz čestitke svim učenicima i nastavnicima koji su doprineli ovom velikom uspehu, napominjemo da smo se ”Riznici talenata” pridružili od samog početka. Verovali smo u naš kvalitet i značaj ovog festivala, koji je za kratko vreme izborio veliki ugled širom naše zemlje, a u nekim aspektima ima i međunarodni karakter.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...