Home / Knjaževac / Ujedi pasa u Knjaževcu jednak troškovima Gimnazija

Ujedi pasa u Knjaževcu jednak troškovima Gimnazija

Lokalna samouprava u Knjaževcu  je lane, na ime odštete za ujede pasa lutalica, isplatila više od deset miliona dinara, što je iznos jednak troškovima poslovanja lokalne Gimnazije za 12 meseci.

Ova mala opština koja se nalazi u zaječarskom okrugu ima probleme poput većine drugih u Srbiji

Veliki broj zahteva za odštetu opterećuje ne samo našu opštinu, već i budžete svih lokalnih samouprava u Srbiji – kaže prvi čovek Knjaževca Milan Đokić.

– Mi smo na putu da taj problem počnemo da rešavamo formiranjem privremenog prihvatilišta za pse lutalice, u kome bi imali adekvatan smeštaj i ishranu, gde bi ih sterilisali i potom vraćali tamo gde su ranije živeli. Određeni broj ovih pasa bi, verovatno, bio premešten u trajne azile.





Predsednik opštine smatra i da postoji mnogo zloupotreba, odnosno da nesavesni Knjaževčani prijavljuju da su bili žrtve ničijih pasa, iako su ih ujeli ljubimci poznatih vlasnika…

– Uz izjave svedoka, koji često daju netačne izjave, dolazimo do ovakve situacije, pa upozoravam sugrađane da je to podložno odgovornosti: kako onih koji potpisuju lažne izjave u svojstvu svedoka, tako i onih koji podnose neistinite zahteve. Nikome ne savetujem da zbog 30.000 dinara odštete rizikuje sudski proces i kaznu koja mu izvesno neće prijati – zaključuje Đokić.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...