Home / 2021 / Udruženje Porodični centar Knjaževac realizuje Projekat : Odgovornost pokaži – brini o ambalaži

Udruženje Porodični centar Knjaževac realizuje Projekat : Odgovornost pokaži – brini o ambalaži

 

Udruženje „Porodični centar iz Knjaževca “ realizuje projekat „Odgovornost pokaži – brini o ambalaži“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Knjaževac.

Ovaj projekat ima za cilj podizanje ekološke svesti poljoprivrednih proizvođača i donosilaca odluka o važnosti pravilnog zbrinjavanja ambalažnog otpada (od sredstava za zaštitu bilja), povećanje informisanosti poljoprivrednika o pravilnom upravljanju ambalažnim otpadom i uspostavljanje održivog lanca prikupljanja i zbrinjavanja ove vrste otpada na teritoriji opštine Knjaževac.




Projekat je realizovan u saradnji sa stručnom poljoprivrednom službom Knjaževca – „Poljoservis“, Agencijom za razvoj opštine Knjaževac, ovlašćenim operaterom za sakupljanje i zbrinjavanje otpadne ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na teritoriji Republike Srbije – “Envipak DOO” i Opštinom Knjaževac.

U okviru projekta biće organizovane edukatvne radionice namenjene poljoprivrednicima koji se bave voćarstvom u našoj opštini.

Prva edukativna radionica, na kojoj će predavač biti Aleksandar Šošević, direktor Envipak DOO operatera, održaće se 18.11.2021. godine u prostorijama Regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac sa početkom u 11časova.

Nakon ovih radionica, u saradnji sa mesnim zajednicama, ovaj opasan otpad će se pravilno skladištiti, prikupljati i predavati ovlašćenom operateru kako ne bi završavao na njivama, u rekama i na divljim deponijama koje nanose veliku štetu našoj životnoj sredini. Ovim će se ujedno dobiti i podaci o stvarnim količinama ovog opasnog otpada, koji će biti veoma značajni za preduzimanje daljih koraka ka pravilnom upravljanju istim i neophodnu zaštitu prirode.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...