Home / 2021 / U Kovid bolnici u Kruševcu pacijenti iz većeg dela Srbije, kao i iz Knjaževca !!!

U Kovid bolnici u Kruševcu pacijenti iz većeg dela Srbije, kao i iz Knjaževca !!!

U kruševačkoj Kovid bolnici trenutno je smešteno 175 pacijenata, a nakon odluke da se u tu bolnicu upućuju i pacijenti iz Beograda, kao i mesta južno od Beograda, broj prijema je utrostručen, rečeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Pomoćnik direktora kruševačke kovid bolnice Nikola Milenković izjavio je za agenciju Beta da od ponedeljka „pristižu pacijenti iz Beograda i južnije“.

„Juče smo imali 43 prijema, što je rekordan broj do sada. Tokom prethodne nedelje smo imali po petnaestak prijema dnevno“, kazao je Milenković.

Dinamiku povećanja broja pacijenata, prema njegovim rečima, prati i povećanje broja medicinskih radnika, angažovanih u toj bolnici.



„To su lekari koji, pre svega, dolaze iz Kliničkog centra Niš, ali sada počinju da dolaze i lekari iz celog regiona. Imamo anesteziologe iz Zaječara, Bora, Knjaževca, dolaze i pulmolozi. S povećanjem broja pacijenata povlačimo i kadrove iz drugih gradova, a povećavamo i broj medicinskih sestara“, rekao je Milenković.

Direktor beogradske Infektivne klinike Goran Stevanović najavio je juče, nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je broj prijema kovid pacijenata u Beogradu i dalje veći od broja otpusta, te da će pacijenti iz Beograda i drugih mesta biti upućivani na lečenje u kovid bolnicu u Kruševcu.




Izvor https://www.danas.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...