Home / 2021 / U Knjaževcu vakcinisano 7.480 građana, dok je 3.280 revakcinisano

U Knjaževcu vakcinisano 7.480 građana, dok je 3.280 revakcinisano

U opštini Knjaževac do sada je na lokacijama u Zdravstvenom centru i Domu kulture prvu dozu neke od četiri dostupne vakcine primilo 7.480 građana, dok je 3.280 revakcinisano.

Imunizacija se ovih dana u Knjaževcu sprovodi vakcinom AstraZeneka i proizvođača Fajzer Biontek, a do kraja sedmice očekuje se dolazak cepiva ruskog i kineskog proizvođača.

Knjaževčani su danas na vakcinalnom punktu primali AstraZenek vakcinu, dok su sutra građanima na rapolaganju doze Fajzerovih vakcina.

Svi oni koji su na spisku za imunizaciju, pored obaveštenja u elektronskom obliku, informacije o mestu i vremenu pelcovanja dobijaju i od volontera iz opštinskog Kol centra.

Vakcinacija se sutra sprovodi na punktu u Domu kulture od 8 do 13 časova. Zdravstvena knjižica i lična karta su neophodna dokumenta koje treba poneti sa sobom.

Nakon dolaska kontigenta kineske vakcine u Srbiju, očekuje se da posle 5. marta nove doze Sinofarm cepiva, za koje vlada najveće interesovanje, stignu i u Knjaževac.

Epidemiloška situacija u našoj opštini i dalje je nestabilna. Lekarima u kovid ambulantama dnevno se, zbog prvog pregleda, javi pedesetak pacijenata, a od njih oko 25% pozitivno je na korona virus.Fb Timočka reč

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

OBELEŽEN VEK I PO POSTOJANJA KNJAŽEVAČKE GIMNAZIJE (Foto & Video)

– –Danas su profesori Knjaževačke gimnazije sa svojim učenicima i zvanicama obeležili ...