Home / 2021 / U Knjaževcu sutra predstavljanje projekta ”SoK”

U Knjaževcu sutra predstavljanje projekta ”SoK”

U Knjaževcu će u petak, 18. februara, u JB klubu od 13:00 časova biće predstavljen projekat ”Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP”.

Projekat je namenjen kompanijama i malim i srednjim preduzećima metalskog i mašinskog sektora u opštinama III i IV grupe razvijenosti u Srbiji. Njime su obuhvaćena i nezaposlena lica, a cilj je povećati konkurentnost postojećih kompanija/MSP metalskog sektora kroz unapređivannje znanja kao ključnog faktora. Kroz ovaj projekat zainteresovane kompanije i mala i srednja preduzeća (MSP) moći će da dobiju niz besplatnih i neophodnih usluga.

Projekat SoK – Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP realizuju partneri Vojvodina Metal Klaster iz Temerina, ENECA iz Niša i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije iz Beograda. Projekat su podržali program Norveška za vas, Republika Srbija, Ambasada Kraljevine Norveške i UNOPS.

Na Narodnom univerzitetu Trstenik, danas od 13 sat predstavljen je projekat “SoK – sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP”.




Projekat je namenjen kompanijama i MSP metalskog i mašinskog sektora u opštinama III i IV grupe razvijenosti u Srbiji (obuhvata opštine Trstenik, Brus). Njime su obuhvaćena i nezaposlena lica, a cilj je povećati konkurentnost postojećih kompanija/MSP metalskog sektora kroz unapređivannje znanja kao ključnog faktora. Kroz ovaj projekat zainteresovane kompanije, mala i srednja preduzeća (MSP) moći će da dobiju niz besplatnih i neophodnih usluga. Prezentacija će svim zainteresovanima pružiti neophodne informacije i odgovore na pitanja od značaja za unapređenje konkurentnosti kompanije. Više informacija na sajtu Vojvodina metal klastera.

Projekat SoK – Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP realizuju partneri Vojvodina Metal Klaster iz Temerina, ENECA iz Niša i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije iz Beograda. Projekat su podržali: Program Norveška za vas, Republika Srbija, Ambasada
Kraljevine Norveške i UNOPS. Cilj projekta je da se poboljšaju poslovne performanse (tržišni potencijal, održivost i konkurentnost), kao i mogućnosti novog zapošljavanja u malim i srednjim preduzećima (MSP) metalskog/mašinskog sektora. Kroz projekat će poslodavcima biti omogućeno udruživanje u najznačajniju nacionalnu asocijaciju metalaca u Srbiji. Omogućeno je besplatno učešće na poslovnim susretima sa potencijalnim kupcima/partnerima sa minimum 40 kompanija, besplatno uvođenje jednog od neophodnih ISO standarda, besplatno učešće u programu podrške za razvoj i komercijalizaciju inovacija „VMC -Inovativni pul“, kao i besplatno učešće u programu podrške poslovanju.

Opštine i gradovi u kojima će projekat biti realizovan su Aleksinac, Trstenik, Brus, Kraljevo, Prokuplje, Kuršumlija, Boljevac, Ćuprija, Paraćin, Svrljig, Blace, Žitorađa, Soko Banja, Knjaževac i Despotovac.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...