Home / 2021 / U Knjaževcu sneg 30 cm, nastavak padavina tokom dana, saobraćaj usporen i otežan

U Knjaževcu sneg 30 cm, nastavak padavina tokom dana, saobraćaj usporen i otežan

Sneg koji je padao tokom jučerašnjeg dana i noćas stvorio je u Knjaževcu snežni pokrivač debljine oko 30 centimatra, dok je visina snega na Staroj planini 45 cm. Padaće i tokom dana.

Na području istočne Srbije  sneg pada na celoj teritoriji. Na kolovozima na putevima prvog i drugog prioriteta ima do pet centimetara snega, dok je na putevima trećeg prioriteta više od 10 centimetara snega.

Vozači oprez : Zbog vejavice vidljivost je smanjena na Čestobrodici i Tresibabi na 50 do 100 metara.

Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnom pravcu Paraćin – Boljevac – Zaječar – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), na putu Selište – Bor – Zaječarna deonici Debeli Lug – Negotin – državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), kao i od graničnog prelaza Rumunija/Srbija (brana HE Đerdap 1) – Vratarnica.

Takođe na putevima u istočnoj Srbiji na snazi je zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom na putu Manastir Gornjak – Žagubica, Boljevac – Sokobanja – Vrelo, Vrelo – Svrljig – Jalovik Izvor.

Sitnih odrona ima na Đerdapskoj magistrali, a zabrana za kamione sa prikolicom važi na svim planinskim prevojima u Timočkoj krajini.

Vozačima se savetuje poštovanje svih saobraćajnih propisa, neophodna je zimska oprema, prema planinskim centrima i lanci.

 

U opštini Knjaževac  danas se prema planu  čisti sneg sa ulica u gradu i na sledećim putnim pravcima:




-Drečinovac- Stogazovac – Zubetinac – Vlaško Polje.
– Skrobnica – Šuman Topla,
– Rgošte – Podvis – Orešac – Miljkovac,
– Grezna – Balanovac – Vasilj,
– Bulinovac – Vina – Slatina,
– Zorunovac – Banjski Orešac,
– Crvenje,

Prema rečima Angeline Redžić iz Nacionalnog centra za obaveštavanje, oko 70.000 potrošača je imalo ili ima problema sa snabdevanjem električnom energijom.

Sneg i dalje pada širom Srbije, najviše ga ima na planinama, na Kopaoniku preko 70 centimetara, na Staroj planini 45 a na Zlatinoru 30 centimetara. Na Pešterskoj visoravni snega ima preko pola metra a u Tutinu pada ledena kiša zbog čega su mnoga seoska domaćinstva ostala bez struje. U opštini Doljevac zbog izlivanja reke proglašena je vanredna situacija.

Zbog snega i klizišta auto-put E-80 kod mesta Crvena Reka u smeru ka Pirotu je jedini neprohodni pravac prvog prioriteta, saopštavaju Putevi Srbije.

Javno preduzeće “Putevi Srbije“ saopštilo je sinoć da je na putu Babušnica-Veliko Bonjince obustavljen saobraćaja zbog izlivanja reke Lužnice. Do izlivanja reke je došlo u selu Gorčinci, navodi se u saopštenju.

Na pojedinim planinskim deonicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema.

Putevi su vlažni i moguće je stvaranje leda pri tlu pa je oprez u vožnji neophodan,



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...