Home / 2021 / U Knjaževcu još 26 pozitivnih na korona virus

U Knjaževcu još 26 pozitivnih na korona virus

Korona

Na teritoriji opštine Knjaževac od zarazne bolesti Kovid 19 obolelo je 26 osoba, stoji u  poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru.

U referentnu laboratoriju pristiglo je devet PCR testova, tri sa pozitivnim i šest sa negativnim rezultatom na korona virus. Od 102 antigen testa, rezultat je pozitivan kod 23 lica

U Srbiji je potvrđeno 6.480 novih slučaja korona virusa od 21.454 testiranih. U poslednja 24 sata preminula je 41 osoba od posledica korona virusa, dok je na respiratorima 191 pacijent.

 





U Srbiji je od početka epidemije registrovano ukupno 886.543 slučaja zaraze koronavirusom, a do sada je testirano 5.476.887 ljudi. Kovid 19 odneo je 7.885 života, a procenat smrtnosti iznosi 0,89 odsto. Na bolničkom lečenju je 5.014 pacijenata, navodi se na sajtu covid19.rs.

 

Direktor Kliničkog centra Srbije. profesor Milika Ašanin rekao je da je ovo epidemija nevakcinisanih.

“Analizirali smo pacijente koji su umrli u kovid bolnici Batajnica i na Infektivnoj klinici. Naš zaključak glasi: to su uglavnom, gotovo isključivo, nevakcinisani pacijenti”, izjavio je Ašanin.

Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” ponovo zbrinjava kovid pacijente, ali rade i u nekovid režimu. Bolnica za ginekologiju i akušerstvo pomaže i kovid i nekovid pacijentkinjama, trudnicama i porodiljama. Načelnica ginekologije dr Slađana Mihajlović za RTS kaže da treba da se vakcinišu i trudnice i dojilje, da plaćamo danak nevakcinisanja i da je sve više zaraženih trudnica.

Profesor doktor Nebojša Knežević, anesteziolog iz Čikaga, rekao je za da je studija kojom je obuhvaćeno više od 600.000 ljudi u Americi pokazala da nevakcinisanima preti 11 puta veća opasnost da umru od kovida 19 nego vakcinisanima. Pojavio se interesantan rad koji pokazuje da niko nije bezbedan – dok se svi ne vakcinišemo, naglasio je Knežević.

Drugi deo pomoći odukupno 40.000 vakcina koje je Srbija donirala, dopremljen je u Liban.

Donaciju su na međunarodnom aerodromu Rafik Hariri u Bejrutu dočekali ambasador Srbije Emir Elfić i konzul Petar Novaković, a sa libanske strane general Hajdar Skajne koji je primio donaciju u ime libanske vojske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

15.18 – U Beogradu više od 1.600 novoobolelih,10 gradova trocifreno

U Beogradu je u poslednja 24 sata registrovano 1.638 slučaja korona virusa, od ukupno 6.480 novoobolelih širom Srbije, dok 10 gradova beleži trocifren broj zaraženih. Najviše novozaraženih, posle Beograda, ima Novi Sad – 310, dok Niš beleži 299 novoobolelih, a Kragujevac 203.

14.54 – U Novom Sadu se dnevno vakciniše oko 200 ljudi

Raste broj pacijenata u kovid bolnici na Mišeluku i sad kada imamo sve više obolelih vidi se njen značaj, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i podsetio da ona ima više kreveta na intezivnoj nezi 206, nego što smo ukupno imali pre njene izgradnje.

10.58 – U kovid bolnici na Mišeluku hospitalizovano 344 pacijenta, 24 na respiratorima

U kovid bolnici na Mišeluku trenutno su hospitalizovana 344 pacijenta sa srednjom i teškom kliničkom slikom, od kojih je 24 na mehaničkoj plućnoj ventilaciji, rekao je za RTV upravnik kovid bolnice na Mišeluku prof. dr Velibor Čabarkapa.

10.02 – U srpskim sredinama još 24 obolelih od korone

U srpskim sredinama na Kosovu od 68 testiranih na korona virus, obolelo je još 24, a nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, saopštio je danas Krizni štab opštine Kosovska Mitrovica.

09.16 – Zlatiborski okrug: U bolnicama 504 zaraženih, 26 kritično

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovana su 504 pacijenta pozitivna na kovid-19, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice. Na respiratorima je 26 pacijenata.
U poslednja 24 sata pregledano je 1.970 ljudi, ostvareno 57 prijema i 65 otpusta.

09.46 – Dr Zdravković: Umiru nam i mladi, a bilo je vremena za vakcinu

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je danas da se, kada je reč o korona virusu, borimo sa nečim sa čime ne bi trebalo da se borimo, jer smo imali dovoljno i vremena i vakcina, ali sada plaćamo grešku svi zajedno, a ne samo oni koji se nisu vakcinisali.

.



https://www.rtv.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...