Home / 2021 / U Knjaževcu dva punkta za vakcinaciju : Odziv odličan!!!

U Knjaževcu dva punkta za vakcinaciju : Odziv odličan!!!

U Knjaževcu je masovna imunizacija građana protiv koronavirusa počela kao i celoj zemlji, 19. januara.

Danas je za vakcinaciju, pored onog u Domu zdravlja, otvoren punkt u Domu kulture. Do sada, vakcinisalo je blizu osam stotina građana, a oni koji to žele, vakcinu mogu primiti svakoga dana, uključujući i vikenede, u vremenu od 8:00 do 15:00 časova.

U bočicama sa narandžastim zatvaračem nalazi se kineska vakcina protiv kovida 19 koju je od početka vakcinacije do trenutka kada ovaj prilog ide u etar, primilo blizu osam stotina stanovnika knjaževačke opštine. U prvim redovima za vakcinaciju, bili su najstariji. Za njih, pitanje primiti, ili ne primiti kakcinu ne postoji. Kažu da je vakcinacija jedini način da se izbroima sa ”nevidljivim neprijateljem”.

U Knjaževcu se vakcinacija obavlja na dva punkta – u Domu zdravlja i u Domu kulture, čiji je prostor opremljen i stavljen na raspolaganje zdravstvenim radnicima. Da biste se vakcinisali, treba sa sobom poneti ličnu kartu i stati  u red i pratiti dalje instrukcije zdrastvenih radnika na punktovima.




”Radi pet ekipa zdravstvenih radnika, odziv građana je veliki. Kada dolaze na vakcinaciju, treba da ponesu ličnu kartu, a strani državljani pasoš. Prvo potpisuju saglasnost, nakon toga lekar pregleda pacijenta, uzima kratku anamnezu, pa se prima vakcina. Pacijent, nakon primanja vakcine boravi ovde, radi posmatranja”, kazala nam je dr Saška Pešić.
Knjaževčanima je, kao i celoj zemlji, trenutno dostupna kineska vakcina.
”Cela Srbija se vakciniše kineskom vakcinom. Što se više ljudi vakciniše, to ćemo pre svi biti bezbedni,” poručila je doktorka Pešić.
U Knjaževcu, za sada, nije bilo neželjenih reakcija na vakcinu protiv kovida 19. U blage reakcije lekari ubrajaju crvenilo, slab bol, manji otok i temperaturu do 37 stepeni. Vakcinacija će se obavljati svakoga dana, uključujući i vikende, u vremenu od 8 do 15 časova.
Inače, građani se za vakcinaciju protiv kovida 19 mogu prijaviti putem kol centra e –Uprave na broj 0800/222-334 ili putem sajta euprava.gov.rs.
Opština Knjaževac formirala je kol centar za građane kojima je potrebna pomoć za prijavljivanje. Brojevi kol centra su:
064/864 33 24
064/864 33 25
064/864 33 04
Opštinski kol centar radi od 08 do 15 časova.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...