Home / 2020 / U KLADOVU URUČENI SERTIFIKATI REGIONALNOG BRENDA ISTOČNE SRBIJE “BALCANICA SUPERIOR”

U KLADOVU URUČENI SERTIFIKATI REGIONALNOG BRENDA ISTOČNE SRBIJE “BALCANICA SUPERIOR”

Na svečanoj ceremoniji u Kladovu, u četvrtak 26. novembra, predstavnicima Hotela “Đerdap” i kompanije “Glikerija” uručeni su sertifikati “Balcanica Superior”.

Ove dve kompanije su ispunile sve kriterijume i stekle pravo korišćenja prestižnog statusa koje danas ima 17 kompanija iz istočne Srbije.

Na taj način oni su se pridružili kompanijama koje su prestižni status sertifikovanog partnera  stekle ranije: “Timomed” – Knjaževac, Vinarija RAJ – Negotin, Adonis – Sokobanja, Vinarija Matalj – Negotin, Hotel “Albo“ iz Bora, Restoran “Župan” – Sokobanja, “MDS” – Knjaževac,  Etno selo “Gostoljublje” – Negotin, “SCS Plus”  – Knjaževac, “Frutimo” – Knjaževac, Pivnice „C’est La Vie“ – Rajac i “Jovanović“ iz Rogljeva, „Atrijum“ Apartmani i Restoran „Jezero“ iz Kladova i Irish Pub “Rivendell” iz Zaječara.




Regionalni brend istočne Srbije “Balcanica Superior” je žig garancije koji:

•  garantuje kupcima da se radi o određenom stepenu kvaliteta brendiranog proizvoda ili usluge kao i da su oni poreklom iz istočne Srbije;
•  korisnicima brenda unapređuje reputaciju, vidljivost i kredibilitet na tržištu.

Žig garancije „Balcanica Superior“ je registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu pod brojem 75306 u skladu sa Ničanskom klasifikacijom (Međunarodna klasifikacije roba i usluga za registraciju žigova).

Brendiranjem proizvoda i ugostiteljskih usluga diferencira se region istočne Srbije od konkurentskih regija, omogućava se veća vidljivost brendiranih proizvoda i usluga u odnosu na konkurenciju i podiže nivo kvaliteta označenih proizvoda i usluga.

Za status sertifikovanog partnera mogu konkurisati pravna i fizička lica registrovana kod Agencije za privredne registre koja se bave pružanjem usluga smeštaja i ugostiteljstva, kao i seoska turistička domaćinstva koja su registrovana i posluju u skladu sa Zakonom o ugostiteljstvu, odnosno proizvođači sa teritorija opština i gradova Zaječar, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac, Bor, Negotin, Majdanpek i Kladovo.

Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren i sva preduzeća iz istočne Srbije koja su zainteresovana, mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda www.balcanicasuperior.rs gde se mogu dobiti i  sve neophodne informacije.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...